Најновије

АМЕРИЧКИ АМБАСАДОР ОПЛЕО ПО ШИПТАРИМА: Власт у Дечанима занемарује владавину права

Амерички амбасадор у Приштини Филип Коснет критиковао је локалне власти у општини Дечани, истакавши да они настављају да демонстрирају "занемаривање владавине права" радовима на путу у Дечанској клисури.

Филип Коснет (Фото: Јутјуб)

Филип Коснет је рекао да власти у Дечанима настављају, уз охрабрење политичких савезника, да демонстрирају непромишљено занемаривање владавине права.

“Радови на путу су завршени до ивице Специјално заштићене зоне (СЗЗ) без видљивог обилазног пута. Транзитни путеви кроз СЗЗ су илегални”, написао је Коснет на Твитеру.

 

Упркос томе што су у мају прошле године обустављени радови на асфалтирању постојећег пута у Дечанској клисури који води до планина те општине као и до границе са Црном Гором, а који једним делом пролази кроз специјално заштићену зону, власти општине Дечани су наставиле са изградњом пута.

Три године након одлуке Уставног суда да 24 хектара земљишта припада манастиру Дечани, општина је одлучна да је не спроведе, упркос притисцима и сталним позивима страних дипломата на Косову да се ова земља пренесе на име манастира, и позива општини да поштује одлуку суда.

“Тај став је недавно поновила и представница Канцеларије ЕУ на Косову, Наталија Апостолова, али градоначелник ове општине Башким Рамосај не намерава да промени свој став, макар то имало последице по њега”, пренела је КТВ.

Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА