Најновије

ФРАНЦУСКИ РЕПОРТЕР ОТКРИО ИСТИНУ: Рачак је највећа лаж с краја 20. века!

Француски репортер Жан-Луј Трамбле, који је објавио репортажу о страдању Срба на КиМ у најновијем броју "Фигаро магазина", рекао је да је 20. годишњица од престанка НАТО бомбардовања на СРЈ био злокобни догађај који је захтевао да се тако нешто напише.

Мапа Рачка (Фото: Јутјуб)

Трамбле је био један од ретких западних новинара у Београду током бомбардовања 1999. године и који се још од тада интересује за проблем Косова.

"Волим Србе и имам много поштовања према вама, тим пре што Французи нису баш увек били на висини у том погледу", рекао је Трамбле.

Како је рекао, њега и помоћника директора "Фигаро магазина" Жан-Кристофа Бијисона погодила је неправда која је Србе задесила.

Догађаји из Рачка и све што их је пратило били су, како истиче, највећи "фејк њуз" с краја 20. века и један од првих из нове ере.

Покушавамо, наводи он, да се боримо против медијских дезинформација и да, колико можемо, утврдимо истину.

"Срби су били и остали веома храбри, не само у том периоду, већ и раније у историји, у Првом и Другом светском рату, на пример", рекао је Трамбле и додао да Срби истрајавају у отпору и остају на КиМ и поред третмана који трпе.

Трамбле каже да је "бивша ОВК и власт која је из ње проистекла далеко од модела добре владавине”.

Каже и да увек има ствари које нису унете у новински текст, јер нема места за све.

"Најчудније је када уђете на Косово, а на екрану мобилног телефона вам се појави порука "добро дошли у Монако", одакле је један од оператера. А ви погледате око себе и схватите да се ситуација у Монаку и на Косову разликује као небо и земља", закључио је Трамбле.

Прочитајте ОВДЕ апел Слободана Самарџића.

Извор: Новости

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА