Најновије

НЕКА СЕ ПРИПРЕМИ ТРАМП: Русија, Кина и Индија спремају жесток одговор Америци!

Индијски премијер Нарендра Моди предложио је руском председнику Владимиру Путину да одржи трилатерални састанак Русије, Кине и Индије у оквиру самита Г20.

Нове мере Индије, Кине и Русије се неће свидети председнику САД Доналду Трампу (Фото: Јутјуб)

Према речима Игора Шатрова, заменика директора Националног института за развој модерне идеологије, то је “важан политички догађај”.

“То је гест који одражава афинитет позиција три главне земље: Русије, Кине и Индије, жеља да се покаже заједничко деловање у тренутку кризе међународног система, не само политичког, већ и економског”, рекао је Шатров.

Он сматра да су трговински ратови које су покренуле САД озбиљно нарушили систем међународних економских односа.

“Тројни састанак се може сматрати поруком коју те земље желе да пошаљу осталим учесницима Г20”.

Шатров сматра погодним да Русија, Кина и Индија разговарају о политици притиска Сједињених Држава и да евентуално разраде заједнички одговор на акције САД. Партнерима је потребна међусобна подршка, додао је он.

Поред тога, према аналитичарима, земље би могле говорити о преоријентацији трговинских токова, како би се решили економски проблеми који настају због протекционизма САД.

Ву Ениуан, стручњак са Академије друштвених наука Кине, рекао је да ц́е састанак Русије, Кине и Индије бити “велики светски догађај”.

“Ове три велике силе се могу придружити и разговарати о питањима као што су БРИКС и ОЦС (Шангајска организација за сарадњу), могу промовисати регионалну сигурност и очувати светски мир”, рекао је он.

Због свог пуног економског потенцијала, укупне популације и географског положаја, Кина, Индија и Русија играју стабилизирајуц́у улогу у светској политици, рекао је кинески аналитичар и додао да ће самит кроз дијалог омогуц́ити трима земљама да реше одређене проблеме.

Погледајте ОВДЕ зашто Индија није остала дужна САД.

Извор: rs.sputniknews. com

 

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА