Најновије

"Приштина види да нам се жури, па нас уцењују!"

Председник Србије Александар Вучић поновио је да му је жао што нема састанка у Паризу, и истакао да је Приштина схватила да се нама жури у економски напредак и да може да нас омета на тај начин што ће да нас уцењује и тако изнуђује одлагање постизања решења.

Зато, каже, од нас само траже признање, а да ништа не нуде, због чега се решавање косовског питања само одлаже, како би нас успорили у развоју.

Вучић је казао да је жалостан када чује оцене појединих америчких кругова да су имали право у Приштини на таксе зато што је Србија радила на повлачењу признања. 

„Ја нећу да се понашам као Ђилас и остали који ништа нису радили и гледали у небо када је 90 земаља признало Косово. Ми смо се ангажовали и дошли до тога да 13 држава повуче признање. Никада нисмо ништа потписали, нити усмено прихватили да то не радимо”, пренео је он. 

Вучић је казао да је понудио да Београд стане с тим, али је тражио да и Приштина стане са лобирањем за признање, и да је то наишло на одобравање многих у међународној заједници, али не И косовских Албанаца. 

“Они знају да ми никада нисмо имали прилику за овакав економски напредак, нисмо га имали никада од 1990-тих. Имамо најбољу ситуацију у економији, плате иду навише, пензије су највише. Тек се види огроман замајац и могућност за раст. Они виде да се нама жури и да бисмо желели да урадимо велики посао и зато нас уцењују тражећи да их признамо, а заузврат ''ништа", додао је он. 

Вучић је истакао да власти Србије не могу да се понашају неодговорно, и да морају да гурају јаче и снажније, бринући се у сваком тренутку за безбедност својих грађана на Косову. 

Критиковао је Рамуша Харадинаја што је по имену набројао људе који штите север Косова од њихове интервенције, оценивши да је то ужасно што је учинио. 

"Ставио је мету на чело тих људи. То нису криминалци, помињао је поштене и нормалне људе. Рекао је да су то људи који су против независности Косова. Добро јутро Колумбо. Имаш овде људе који се залажу за независно Косово, Раду Трајковић и све стручњаке из 1 од 5 милиона, а сви остали су против и зар због тога треба и њима да ставиш мету на чело", упитао је он. 

За нас, како каже, ситуација по овом питању неће бити лака, али ће Србија радити напорно и тешко, поправљајући углед у свету.

Шта је Скот изјавио о посредовању САД у дијалогу Београда и Приштине прочитајте ОВДЕ.

Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА