Најновије

СРБИН УТИШАО ЛОНДОН: Ђоковић после драме јачи од публике и Федерера за нову титулу на Вимблдону! (ВИДЕО)

Најбољи тенисер света Србин Новак Ђоковић одбранио је титулу на Вимблдону.

Новак Ђоковић (Фото: Јутјуб)

Ђоковић је после велике драме у финалу победио Швајцарца Роџера Федерера 3:2, по сетовима 7:6, 1:6, 7:6, 4:6, 13:12 (3).

Ђоковић је по пети пут тријумфовао на најпрестижнијем светском турниру.

Финални сусрет на централном терену трајао је тачно пет сати, a ово је други најдужи финални меч мушког сингла у историји престижног турнира.

Новак сада има укупно 75. АТП трофеја, а 16. на гренд слем турнирима.

Ово је било треће финале Вимблдона у ком су се састали Ђоковић и Федерер и српски тенисер има све три победе.

Први сет био је изузетно уједначен, а решен је у тај-брејк, у којем се боље снашао Новак, преокренуо резултат са 3:5 на 7:5 и повео 1:0. Федерер је доминирао у другом сету, који је добио са чак 6:1.

Велика борба је виђена у трећем сету, који је Новак добио после велике борбе са 7:6. Четврти сет је био уједначен до петог гема, када је Новакове нешто слабије сервисе Швајцарац користи и прави два брејка, од којих је Новак један успео да врати али не и други. Четврти сет је припао Швајцарцу 6:4.

У пети сет оба играча ушла су нешто опрезније и играли са мање ризика. Први до брејка дошао је Новак у шестом гему, али је Федерер узвратио већ у наредном гему. Међутим, финиш је направио праву драму. Публика је уживала, а углавном је била на страни швајцарског тенисера. Федерер долази до брејка (8:7)и сервиса са победу, али Ђоковић спашава две меч лопте и изједначује на 8:8. Потом се маратон наставио до резултата 12:12, и тај брејка који је за пети сет уведен ове године. Он је припао Ђоковићу резултатом 7:3 за велико славље на терену.

Ђоковић: Неко је морао и да изгуби

Ђоковић је после меча признао да је ово можда било најузбудљивије финале које је икад играо.

“Можда међу два-три у каријери и против једног од највећих играча свих времена, кога много поштујем. Нажалост, у оваквим мечевима неко мора да изгуби. Обојица смо имали шансе. Нестварно је да сам морао да спасим оне две меч лопте и да сам морао да се вратим", казао је Ђоковић.

Новаку Ђоковићу је то пети трофеј на Вимблдону.

“Kада сам био дечак, када сам имао четири или пет година, сањао сам да постанем тенисер и ово је увек био турнир за мене, на ком сам желео да учествујем и победим”, навео је српски тенисер.

Прочитајте ОВДЕ како је Синиша Михајловић саопштио јавности да болује од леукемије.

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА