Најновије

ВУЧИЋ ПИСАО НОВОЈ ПРЕДСЕДНИЦИ ЕК: Надамо се да ћете нас видети као равноправног члана ЕУ

Председник Србије Александар Вучић упутио је честитку новоизабраном председнику Европске комисије Урсули фон дер Лајен.

Александар Вучић (Фото: Јутјуб)

Он јој је пожелео успех у раду и изразио уверење да ће на најбољи начин бранити интересе ЕУ, те да ће подржавати "и нас који желимо да постанемо њен део". 

- Избор на ову важну дужност сведочи о великом поверењу, које је указано колико Вашем искуству, толико и идејама да одговорите на изазове са којима се данашња Европска унија суочава. Уверен сам да ћете на најбољи начин бранити интересе Европске уније и промовисати њене универзалне вредности. Надам се да ћете, радећи на томе да уједињена Европа постане још боље место за живот, подржавати и нас, који желимо да постанемо њен део - навео је Вучић.

Додао је да је чланство у ЕУ стратешки циљ Србије, те да ће она као земља кандидат увек бити поуздан партнер у остваривању заједничких циљева. 

- Иако знамо колико је дуг и тежак пут до чланства, постојање европске перспективе представља подстицај нашим напорима да Србија буде уређена и успешна земља - поручио је Вучић.

Како је навео, Србија ће истовремено, водећи политику мира и сарадње, наставити да се бори за стабилност на Западном Балкану, као основи за економски и сваки други напредак. 

Србије је то, подсетио је, показала и тиме што је у потрази за компромисним решењем за питање Косова и Метохије реално и храбро приступила дијалогу са Приштином, уз посредовање Европске уније.

- Надам се да ће, током вашег мандата, уз критику, помоћ и подршку, као и адекватним вредновањем наших политичких и економских реформи, Србија постати земља коју ће Европска унија радо видети као свог равноправног члана - наводи се у честитки Вучића.

Порука о КиМ најзначајнија током посете Макрона! Више о томе ОВДЕ.

Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА