Најновије

КОЛИНДА НАСТАВИЛА СА ПРОВОКАЦИЈАМА: "Олуја" је спасла БиХ! Хрватска је спречила нову Сребреницу

Председница Хрватске Колинда Грабар-Китаровић изјавила је да је акција хрватске војске и полиције "Олуја" 1995. године, "спасила БиХ", додајући да би волела да хрватски суседи "никада не забораве ко им је пружио руку у најтежим данима".

Председница Хрватске Колинда Грабар-Китаровић (Фото: Јутјуб)

Грабар Китаровићева је говорила на Свечаној академији која је одржана у Министарству обране поводом "Дана победе и домовинске захвалности, Дана хрватских бранитеља и 24. годишњице војно-полицијске операције 'Олуја'".

Током свечане академије је унапређено 266 припадника Оружаних снага Републике Хрватске, а више од 100 их је добило награду и похвалу.

"Поглед на све вас испуњава ме посебним поносом. Видети младе људе који су спремни да наставе пут хрватских бранитеља у служби домовини јамчи нам да и у овим бурним временима пуним нових изазова на бранику Хрватске стоје заштитници њене слободе, безбедности и будућности", рекла је председника Хрватске унапређеним и награђеним војницима.

Она је истакла да је акција "Олуја" била прекретница која је означила долазак мира ратом измученој Хрватској и да су после ње уследиле операције у БиХ, где су, како је рекла, "хрватске снаге уз велике жртве сломиле српску агресију и спречиле нове Сребренице".

"Управо је 'Олуја' спасила БиХ и волела бих да наши суседи никада не забораве ко им је пружио руку у најтежим данима", поручила је председница Хрватске.

Министар обране Дамир Крстичевић поручио је да је годишњица "Олује" дан када се слави "највећу победа Хрватске војске и полиције у Домовинском рату, али и дан када се сећамо хрватских бранитеља који су за данашњи мир и слободу у темеље државе уградили своје животе".

У акцији "Олуја" на тадашњу Републику Српску Крајину из Хрватске је пртоерано више од 200.000 Срба.

Прочитајте ОВДЕ коју ће песму певати Марко Перковић Томпсон у Сплиту.

Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА