Најновије

ВУЧИЋ ЗАКАЗУЈЕ ИЗБОРЕ НА ВЕЛИКИ ПРАВОСЛАВНИ ПРАЗНИК: Ово је датум када ћемо изаћи на биралишта?

Редовни парламентарни избори, као и локални где им је време, одржаће се следеће године у марту, више пута је то најавио председник Србије и лидер Српске напредне странке Александар Вучић.

Александар Вучић (фото: Јутјуб)

Како спекулишу поједини медији, они ће се одржати у недељу 22. марта 2020. године.

Како каже извор близак власти, грађани ће изаћи на биралишта, како би изабрали нову владу на велики православни празник Младенци.

- Коначну одлуку о датуму избора донеће председник Вучић и СНС, после седница органа напредњака које су планиране да се одрже у другој половини септембра. Тад би врх СНС требао да све анализира, добије јаснију слику и донесе одлуку о изборима. За сада се гађа 22. март, а најкасније би се све могло померити недељу дана касније тачније 29. марта - тврди извор.

Према његовим речима, поједине странке у власти су већ добиле инструкције да се спремају за изборе, полако се подиже страначка инфраструктура и загрева атмосфера.

- Потпуно је јасно да су странке већ кренуле у спремање кампања. Ово су јако важни избори, јер поред парламентарних одржаће се и локални избори, те није искључено да у појединим местима СНС, СПС и друге странке из владајуће коалиције изађу на истој листи - каже извор.

Да се заиста спремају седнице врха СНС на којима ће бити разговора о свему, па и о коалиционим партнерима, потврдио је и први поеративац напредњака Дарко Глишић:

- На јесен ћемо све детаљно анализирати и имати одлуку ко заслужује да се нађе на листи коју ће предводити Александар Вучић.

С друге стране, опозиција још увек вага да ли ће изаћи на изборе или ће их бојкотовати, а њихову коначну одлуку, како су више пута поновили, такође треба очекивати у септембру.

Нови шеф европске дипломатије Борел ипак на страни србије по питању Косова? Више о томе ОВДЕ.

Извор: Ало

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА