Најновије

ПРИЈАТЕЉСКА ЦЕНА ЗА ЗАШТИТУ ОД КОЈЕ БОЛИ ГЛАВА: Јужна Кореја ће од сада морати да плати знатно више за америчко наоружање!

Председник Доналд Трaмп рекао је у среду да је Јужна Кореја пристала да плати Сједињеним Државама „знатно више“ за заштиту против Северне Кореје и да су започели разговори за додатно повећање плаћања, наводи Вашингтон Пост.

Делегације САД и Јужне Кореје (Фото: Flickr)

Трaмп је твитовао да је америчкој држави „плаћено је врло мало“ деценијама, али прошле године „Јужна Кореја је платила 990.000.000 долара“.

Јужна Кореја и САД у марту су потписале споразум о повећању исплате Сеула за распоређивање америчких трупа тамо са 850 милиона у 2018. на 924 милиона у 2019. Бела кућа, на питање о очигледној неподударности између Трамповог твита и тих података, рекла је да ће то истражити.

Трампови финансијски захтеви покренули су забринутости у Јужној Кореји да би могао повући неке од 28.500 америчких трупа.

Јужнокорејско министарство спољних послова саопштило је у среду да преговори о поделе трошкова нису званично започели. Међутим, речено је да су се амерички и јужнокорејски званичници током посете Трамповог саветника за националну сигурност Џона Болтона прошлог месеца Сеулу сложили да предстојећи преговори требају ићи у "рационалном и фер смеру".

Северна Кореја је тестирала ракете за које тврди да су упозорење због америчких и јужнокорејских војних вежби.

Пожар у Сибиру је подметнут! Више о томе ОВДЕ.

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА