Најновије

ХАОС У СТУДИЈУ! НА СРБИЈУ ЈЕ БАЧЕНА ВЕЛИКА АНАТЕМА! Политичари су ово крили 20 година, народ ни не зна шта се дешавало!

Велика је грешка то што се људи који су били на власти у Србији од 2002. до 2012. године нису потрудили да документи о злочинима над српским народом дођу до политичких елита најмоћнијих држава, оценили су гости емисије "Ново јутро" на телевизији Пинк и поручили да не можемо дозволити да нашу историју пишу непријатељи Србије.

Саша Адамовић и Владимир Маринковић (Фото: Јутјуб)

Потпредседник Скупштине Србије Владимир Маринковић је коментаришући наводе у медијима да је Хашки трибунал запленио тајне акте Београда о ратовима оценио да је најгоре што од 2000. до 2012. године нисмо сву ту докумнетацију о страдању српског народа – од Олује, преко злочина и БиХ на КиМ, нисмо представили страним земљама.

- Нико од тадашњих политичара се није потрудио да ти докази дођу до политилчких елита у набитнијим и највећим земљама и до њихових грађана – навео је Маринковић и додао да дипломатака офанзива почиње од доласка Александар Вучића на место премијера.

- Требало нам је неких 15 до 20 година да Вучић постане премијер и да крене у дипломатску офанзиву и да на једној равноправној основи разговара са много већим и моћнијим партнерима када су у питању сукоби у бившој Југославији и оно што је покушано да се баци на Србе и Србију, велика анатема, кривица за све ратове и злочине – истакао је Маринковић.

Како је додао, и сада у 2019. години смо сведоци покушаја косовских сепратиста да једном таквом пропагандном машинеријом промовишу неистине.

- Не треба бити политички много искусан да буде јасно да на Косову није силовано 20.000 жена што они покушавају да представе као истину. Када се то понови 10, 20 пута тешко може нешто да се уради против тога – навео је Маринковић.

Историчар Саша Адамовић каже да је занимљиво да се поново актуелизовало питање уџбеника из историје који би се бавили ратовима деведесетих година прошлог века и распадом државе.

- Појединци су заинтересовани шта ће писати у уџбеницима. Смета им иницијатива да Србија и Република Српска заједно направе уџбенике из историје за будуће генерације. Они желе, то су радили и преко Хашког трибунала, да наметну одређени наратив о догађајима деведесетих година о дешавањима на Балкану по којем су главни и малтене једини кривци Срби – сматра Адамовић.

Како је истакао ми морамо да се боримо за сопствени наратив, а наши историчари морају да раде на књигама које се баве 90-им годинама прошлог века.

- Не можемо дозволити да српску историју пишу непријатељи Србије – подвукао је Адамовић. Осврувши се на најаве да ће коридор 11 носити име Кнеза Милоша, он је навео да је Кнез Милош једна од највећих историјских личности које смо имали, који је стварао и створио српску државу, вођа устанка, велики јунак и способан политичар.

- Добро је да се и кроз овакве ствари подсећамо наших дипломата и реформатора. Он је један од највећих државника које смо имали – истаклао је Рајић.

Вучић објављује још поверљивих докумената? Више о томе ОВДЕ.

Извор: Ало

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА