Најновије

ОВО БИ МОГЛО ДА ИЗАЗОВЕ РАТ! ТЕХЕРАН УПОЗОРИО: Ако се Израел придружи САД у Персијском заливу, ратоваћемо са ционистима!

Техеран је саветовао Израел да се држи даље од Персијског залива, где САД покушавају да формирају антииранску армаду, додајући да сваки брод који је илегално присутан у региону повећава ризик од свеопштег сукоба.

Израелска морнарица (Фото: Јутјуб)

"Свако нелегитимно присуство циониста у водама Персијског залива могло би изазвати рат", упозорио је командант морнарице Револуционарне гарде Ирана, Алиреза Тангзири.

Израел је, како се извештава, добровољно пружио обавештајну помоћ и асистенцију коалицији коју предводе САД против Ирана, усљед раста тензија у Персијском заливу, након низа мистериозних напада на танкере и реципрочних заплена танкера од стране Ирана и Велике Британије. Израел је прошлог месеца упозорио да је спреман да нападне Иран у случају било каквих „погрешних калкулација“, додајући тако притисак након што је Техеран саопштио да би напад САД-а значио „постојање Израела још само пола сата“.

Исламска република обећала је да ће заштитити свој суверенитет у Ормуском мореузу и шире, оптужујући САД да покушавају да на силу војним притиском реализују своје једностране нафтне санкције, након што то нису успеле политичким изнуђивањем. Вашингтон инсистира на томе да су његове намере мирољубиве и да окупља стране ратне бродове у регији с "племенитим циљем заштите бродских рута" и бродова од Техерана.

До сада су САД имале потешкоће да повећају подршку за своју поморску полицијску мисију међу европским земљама, јер је само Велика Британија била спремна да пошаље два своја брод усред тензија с Ираном.

Сепаратисти заузели луку Аден, окупирана и председничка палата! Више о томе ОВДЕ.

Извор: vostok.rs

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА