Најновије

ТРАМП ЋЕ ПОЛУДЕТИ ЗБОГ ОВОГА: Европска унија спрема економски напад на Америку! Ево које мере су у плану!

Европска унија је развила економски програм који може да одговори на трговинска ограничења америчког председника Доналда Трампа, пише амерички лист "Политико".

Доналд Трамп (Фото: Flickr)

У документу, који има 173 странице, предлаже се да ЕУ покаже више одлучности у области трговине и да уведе једностране царине на робу из САД. Сличне "санкције" ће утицати на технолошке дивове као што су "Гугл", "Епл", "Амазон", "Мајкрософт" и "Фејсбук", како би европске земље добиле могућност да развијају своје технолошке компаније.

На тај начин, наводи исти извор, аутори документа инсистирају на оштријим мерама против САД у области трговине. Ови предлози још у фази разматрања.

У програму се напомиње да би председница Европске комисије Урсула фон дер Лајен требала да оснује Европски фонд за будућност, који би уложио више од 100 милијарди долара у акције перспективних компанија на континенту. Планира се да оне у будућности конкуришу америчким компанијама.

Након изласка Велике Британије ЕУ ће бити слободна да води израженију интервенционистичку економску политику, коју Француска и Немачка одавно подржавају.

Трамп је више пута осуђивао земље ЕУ због њихове трговинске политике према Америци, наглашавајући да су поступци Европљана у овој области лошији од кинеских власти. САД и ЕУ увеле су међусобне трговинске царине на бројне категорије робе које производе, у пролеће и лето прошле године. Сада ЕУ покушава да избегне увођење нових америчких царина на аутомобиле европске производње.

Путин и Макрон праве паклени план за Европу! Више о томе ОВДЕ.

Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА