Најновије

"Помоћ Србије никад није била већа!": Ево коме је Додик на томе захвалио!

Србија ће, како је за Тањуг рекао српски члан Председништва БиХ Милорад Додик, помоћи Републику Српску са 25 милиона евра до краја године како би се одржала ликвдност и способност будзета да изврши све своје обавезе.

Милорад Додик (фото: Јутјуб)

Додик посебно захваљује председнику Србије Александру Вучцићу на његовом разумевању за позицију Републике Српске и на политичком и на економском плану, те истиче да је у последње време Србија одобрила преко 32 милиона евра помоћи за локалне заједнице у Републици Српској.

Каже да је тих 25 милиона евра највећи и најзначајнији обим помоћи који је РС икад имала од Србије, те додаје да "само велико разумевање председника Вучића значи да је то могуће".

Према његовим речима, све општине као и четири у Федерацији БиХ које имају српску већину добијају помоћ од Србије.

Додик је због тога захвалио председнику Вучићу и његовом тиму, министру финансија Србије, премијерки Ани Брнабић као и целој Влади и свима окупљенима око идеје да се помогне Републици Српској.

У разговорима јуче и данас са Вучићем договорено је да се помогне и општинама у Федерацији БиХ са већинскм српским становништвом које, како Додик наводи, федерални органи власти у Сарајеву потпуно запостављају, где се узурпирају многа права одлучивања о инфраструктурним стварима и ресурсима и где се покусавају деградирати јавни сектори, попут здравства, образовања.

- Захваљујући Србији моћи ћемо ове године да концентришемо подршку Дрвару од милион евра - каже Додик, те наводи да ће и друге општине, попут Грахова, Гламоча и Петровца добиће додатно по 250.000 до 300.000 евра за решавање инфраструктурних проблема.

У Грахову ћемо обновити кућу и спомен дом Гаврилу Принципу, казао је Додик.

- Помоћ Србије општинама у РС и Федерацији БиХ биће обимна и утицаће значајно на стање и стабилност наших јавних рачуна и решавање инфраструктурних проблема - навео је српски члан Председништва и додао да у РС подржавају напоре председника Вучиха у стабилизацији Србије.

- Кад чујем понекад критике на било шта што су Срби урадили, знам да то раде људи који никад ништа нису урадили - приметио је Додик и закључио: "Мислим да Вучић добро води Србију и у том погледу желим још једном да изразим захвалност".

Напредњаци се поново завитлавају, док народ пати! Више о томе ОВДЕ.

Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА