Најновије

ШИПТАРИ ХОЋЕ НА ИЗБОРЕ: Треба им само 5 милиона евра, а пара нигде!

Тзв. косовска Централна изборна комисија процењује да им је за спровођење превремених парламентарних избора заказаних за 6. октобар потребно више од 5 милиона евра. 

Шиптари (Фото: Јутјуб)

Ту суму још немају, али очекују да их добију, пише приштинска Коха.

Иљир Гаши из Савета за буџет и финансије ЦИК рекао је да би питање буџета требало решити без одлагања.

Енис Хаљими, шеф секретаријата ЦИК-а, рекао је да та комисија не може да настави да ради без потребних средстава, те да су успоставили контакт и са тзв. Министарством финансија, али да не знају када ће то питање бити решено.

- Не можемо урадити ништа без издвојених средстава, бескорисно је расписивати изборе без непланираних средстава. Контактирали смо Министарство финансија, али они не знају како да поступају. Не можемо да покренемо ниједан поступак без новца, па је самим тим бесмислено доносити било какве одлуке - рекао је Хаљими.

Шефица ЦИК Валдете Дака рекла је да се средства очекују, а до тада треба радити на процедури која је предвиђена законом. ЦИК је упутио захтев самопрозваној влади за одобравање пет милиона евра, а Аднан Рустеми из опозиционог Покрета Самоопредејење је поручио да сви који опструишу изборни процес треба за то да одговарају.

ЦИК је одлучио да изборна кампања започне 25. септембра и заврши се 4. октобра.

Рок за регистрацију бирача у иностранству биће отворен од 30. августа до 10. септембра, а као рок за пријављивање предизборних коалиција одређен је до 30. августа у поноћ.

Додик се захвалио Вучићу на помоћи Српској! Више о томе ОВДЕ.

Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА