Најновије

"Иди у твоју четничку Србију, доћи ћемо ти на сахрану у црним униформама!" Крвожедне усташе писале угледном историчару! (ФОТО/ВИДЕО)

Хрватски историчар Хрвоје Класић добио је претње усташа и поруку да им је жао што није тачна вест да је ликвидиран. Класића је у његовој канцеларији на Филозофском факултету у Загребу дочекало писмо с озбиљним претњама од лица која себе називају усташама. 

Усташе (Фото: Јутјуб)

- Радо ћемо ти доћи на сахрану у ХОС-овим униформама на којима се лепо истиче поздрав 'За дом спремни - наводи се у писму. 

Класићу, који у својим радовима и иступима јасно открива право лице Независне Државе Хрватске, усташе поручују да ће га "За дом спремни" наџивети, баш као и "четнике и антифашисте".

- Гризете се од муке када видите колико људи, а нарочито младих, долази на концерте Марка Перковића Томпсона и отпоздрављају му на - 'За дом'. Ти си респектабилни историчар у теби драгој четничкој Србији. Тамо си увек добродошао - истиче се у писму. 

Posted by Hrvoje Klasić on Friday, September 23, 2016

У том писму Класића називају издајником. 

- Последњих година добијам дегутантна писма, али у њима се пазило да се не пређе граница... Пре пар месеци добио сам једно из којег се могла ишчитати претња смрћу и пријавио сам то полицији, али они нису до сада ништа открили - наводи Класић за портал "Индекс" и најављује да ће и ово писмо однети у полицију.

Posted by Hrvoje Klasić on Wednesday, March 16, 2016

Класић наводи да је "дубоко разочаран државом у којој живи. 

- Био сам добровољац 1991. године, доктор сам историје, никога нисам опљачкао, а прете ми јер говорим о темама својих истраживања. Да ме у рату погодио метак из снајпера, по мени би се данас звала школа у Сиску, а зову ме издајником. Ово није инцидент, ово је редовно стање последњих година - закључује Класић.

Хрватски медији подсећају да је документарна серија о дешавањима у усташкој НДХ стопирана на ХРТ-у и да нико не зна да ли ће уопште бити емитована, а Класић је један од аутора серије.

Србија прва у свету, а за Хрватску нико и не пита! Више о томе ОВДЕ.

Извор: Index.hr

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА