Најновије

ТЕРОРИСТИ ОВК СУ ИХ ОДВЕЛИ ИЗ СТАНА И ПОБИЛИ: Тела им пронађена 20 година касније у масовној гробници! Оваквих случајева је много!

Комисија за нестала лица Владе Србије преузела је у петак на административном прелазу Мердаре тела брачног пара Петровић, Радмиле и Мића из Ђаковице, чији су посмртни остаци пронађени у масовној гробници званој "Бункер" у Ђаковици.

Шиптарски терористи (Фото: Јутјуб)

Према речима Вељка Одаловића, председника ове комисије, Петровићи су 12. јуна 1999. насилно одведени из свог стана из зграде, а њихови посмртни остаци пронађени су прошле године.

ШУТАКОВИЋИ ПРОНАЂЕНИ ПОСЛЕ 20 ГОДИНА Пет чланова породице Шутаковић који су отети у јуну 1999. из родне Ђаковице од...

Posted by Manastir Gracanica on Saturday, August 24, 2019

Посмртне остатке Петровића су до Мердара допремили представници Комисије за нестале из Приштине. Породица није присуствовала примопредаји.

Тела Петровића и њихових комшија Шутаковића нађена су у истој гробници, и ове године су, 20 година од убиства, идентификована у Приштини. Тела петоро Шутаковића биће у уторак предата на прелазу Кула са Црном Гором.

- У Ђаковици ћемо наставити да тражимо и друге локације, а сада смо се фокусирали на потенцијална места где су сахрањивани убијени Срби. На основу информација којима располажемо, близу "Бункера" су била три логора - у Ауто-мото савезу и фабрикама "Вирџинија" и "Металик", али још не знамо где су ти људи сахрањени - казао је Одаловић новинарима.

Заменик директора Канцеларије за КиМ Жељко Јовић истакао је да је преузимање посмртних остатака тешко, тужно и потресно, али да је још потресније то што и даље на стотине српских породица чека одговор на питање зашто и где су одвођени, мучени и убијени њихови најмилији на КиМ.

Силвана Маринковић, испред Удружења породица несталих и киднапованих на КиМ, подсетила је да се на КиМ још трага за 1.654 особе, од којих је 553 Срба. Иначе, Петровићи ће по жељи породице бити сахрањени у недељу, 8. марта у Чајетини.

После примопредаје на прелазу Кула у уторак, посмртни остаци Недељка и Даринке Шутаковић и њихова три сина, Александра (17), Ђорђа (16) и Радомана (13), биће пренети у манастир Ђурђеви ступови у Беранама. Опело ће у 13 часова служити епископ будимљанско-никшићки Јоаникије.

Шутаковићи су киднаповани 13. јуна 1999. године, а после тога и убијени. Њихова тела пронађена су у "Бункеру" јуна 2018, а идентификовани су 14. марта 2019. године.

У Приштини напето уочи избора! Више о томе ОВДЕ.

Извор: Вечерње Новости

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА