Најновије

ПОВРАТАК ЗА ПРЕГОВАРАЧКИ СТО: Пјонгјанг ускоро започиње преговоре са Вашингтоном! Ово ће бити главне теме!

Северна Кореја ће крајем септембра поново започети преговоре са САД у вези са нуклеарним програмом Пјонгјанга, изјавила је заменик севернокорејског министра спољних послова Чое Сон Хуи.

Ким Џонг Ун и Доналд Трамп (Фото: Flickr)

Она је рекла да Пјонгјанг има вољу за одржавање "свеобухватних разговора" са САД крајем септембра, у време и на месту око којег ће се сагласити обе стране.

Чое је истакла да би Вашингтон требало да покаже нови приступ или би разговори поново могли да пропадну.

"Желим да верујем да ће америчка страна да представи алтернативно решење, засновано на методу процене који ће служити интересима обје стране и које ће нама бити прихватљиво", каже Чое.

Изјаве заменика министра спољних послова уследиле су након што је државни секретар САД Мајкл Помпео јуче изразио наду у повратак преговорима о денуклеаризацији са Северном Корејом у наредних неколико дана или седмица.

Лидер Северне Кореје Ким ДЖонг Ун одредио је у априлу рок за САД да покажу више флексибилности и сагласио се са америчким председником Доналдом Трампом да поново започну преговоре када се поново састану у јуну, али то се није десило.

Преговори о нуклеарном програму Северне Кореје пропали су током састанка Кима и Трампа, који је одржан у Вијетнаму у фебруару.

Започета истрага о притисцима на Украјину! Више о томе ОВДЕ.

Извор: Срна

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА