Најновије

ЕВРОПА НЕМА ОБРАЗА: Ћутали о страдању Срба, а сада им сметају најаве напада у ЕУ!

Четворо албанских терориста са Косова осуђено је због планирања напада на војнике НАТО, објавио је Браселс тајмс! Они су претходно палили православне цркве на Косову и Метохији и планирали нападе на српске кафиће у Грачаници, али су западне земље реаговале тек након што су и оне дошле у опасност.

Шиптарски терористи (Фото: Јутјуб)

Ови албански терористи су радили за Исламску државу, а из Брисела су одмах стигла упозорења да су планирали више организованих напада на Белгију и Француску. Иако се истој терористичкој групи претходно ставило на терет паљење српских цркава на КиМ, муњевите акције настале су тек када су се претње прошириле и на западне државе. Стручњаци за безбедност оцењују да је то убедљиво постојање неједнаких аршина и да су Западу злочини над Србима и Србијом мање алармантни него над било којом другом државом.

Имали експлозив

- Три мушкарца и једна жена осуђени су за ратовање за злогласну исламистичку терористичку организацију Исламску државу. Двојица од њих имају белгијско држављанство: вођа групе Бујар Бехрами (26), који је ухапшен у септембру, и Грамош Шабани (26), који је ухапшен у јуну са Ресимом Кастратијем (26) и Едоном Халити (25). Њих четворо су обучени и за бомбашке самоубилачке нападе, на шта указују експлозив и опрема коју су имали. Нападе су планирали и на кафиће у Грачаници - пише Браселс тајмс.

Антисрпска политика

Стручњак за безбедност Џевад Галијашевић каже за Курир да смо редовно сведоци догађаја који, као овај, показују да западне земље немају слуха и разумевања за нападе с којима се Србија суочава.

- Ово четворо терориста су парадне жртве једне лажне принципијелности у борби против тероризма. Заправо, права борба против тероризма на Косову не постоји јер је она тамо геополитички национални пројекат и није активност само једне групе, него општег стања, антисрпског духа и антисрпске политике. Кад год прогањају Србе, то је за Запад позитивно и то се не санкционише, а били смо сведоци ригорозних кажњавања када су напади усмерени на друге. Они немају слуха за паљење српских цркава и то је апсолутно лицемерно - каже Галијашевић.

Палмер провоцира и оптужује Русију! Више о томе ОВДЕ.

Извор: Курир

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА