Најновије

ВУЧИЋ: Задовољан сам сарадњом са НАТО!

Председник Републике Србије Александар Вучић састао се данас са председавајућим Војном комитету НАТО, ваздухопловним маршалом Стјуартом Пичом и том приликом изразио задовољство изграђеним међусобним поверењем и добром сарадњом са НАТО, која се развија уз поштовање војне неутралности Србије.

Александар Вучић и Стјуарт Пич (Фото: predsednik.rs)

Како је саопштила Служба за сарадњу са медијима председника републике, он је истакао значај усаглашавања новог циклуса индивидуалног акционог плана партнерства и нагласио да, кроз заједничке активности са НАТО, Војска Србије јача своју интероперабилност.

- Председник Вучић је рекао да је присуство снага КФОР на Косову и Метохији гарант безбедности, те је на тим снагама и одговорност за реаговање у кризним ситуацијама. Стога се још једном заложио за одржавање редовне комуникације између Војске Србије и КФОР и нагласио потребу брзог успостављања контакта у случају угрожавања безбедности на северу КиМ - наводи се у саопšштењу.

Вучић је, пиšше у саопштењу, поновио да Србија наставља да се залаже за постизање трајног и одрживог компромиса у дијалогу са Приштином, јер је политика за коју се заузима - политика мира, сарадње и стабилности у региону, као основа економског и сваког другог напретка.

Председавајући Политичком комитету НАТО, ваздухопловни маршал Пич, председнику Вучићу пренео је поздраве генералног секретара НАТО Столтенберга и изразио задовољство развојем сарадње и бројем заједничких активности, истакавши значај прошлогодишње заједничке вежбе о реаговању у случају природних катастрофа.

Он је, такође, подржао дијалог Београда и Приштине, као начина за налажење решења за питање КиМ, нагласивши да КФОР наставља да обавља своју мисију на основу Резолуције 1244 Савета безбедности УН. Маршал Пич похвалио је професионално понашање Војске Србије у кризним ситуацијама на Косову и Метохији, сагласивши се да је правовремена комуникација најбољи одговор.

- Двојица саговорника су сагледали ситуацију у целом региону Западног Балкана и изразили своју забринутост због подизања политичких тензија, као и наду да ће сви проблеми бити решавани мирним путем - закључено је у саопштењу.

Српска листа се огласила о графитима УЧК у Зубином Потоку! Више о томе ОВДЕ.

Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА