Најновије

"ПОЛИТИЧКИ ПРЕЗАДУЖЕН" Додик тврди да је Иванић најгрлатији заговорник пута БиХ у НАТО

Српски члан Председништва БиХ Милорад Додик изјавио је да је бивши члан Председништва Младен Иванић, гласавши за Стратегију спољне политике, у којој је, између осталог, наведено да је НАТО један од спољнополитичких приоритета БиХ, на крају свог мандата још једном показао зашто је био фаворит бошњачке политичке сцене.

Милорад Додик (Фото: јутјуб)

Додик је рекао да је Иванић за Стратегију спољне политике гласао након што је Народна скупштина Републике Српске усвојила Резолуицију о заштити уставног поретка и војној неутралности, чиме је показао колико држи до одлука највише институције Српске.

– Не чуди што је и данас најгрлатији заговорник пута БиХ у НАТО, јер је он био промотер и НАТО пута БиХ и НАТО вежби са осиромашеним уранијумом. Власт на чијем челу је био од 2001. до 2005. године је учинила све да се БиХ усмери ка НАТО и не знам одакле му данас право да моралише о политикама СНСД – каже Додик.

Он је подсетио да посланици ПДП, на чијем је челу био Иванић, нису гласали за Реолуцију о заштити уставног поретка и војној неутралности.

– Због тога не чуди што баш из те партије долази бели дим у виду такозваног редукованог годишњег националног плана за чланство у НАТО (АНП), а ево сада и стварног АНП који предлаже Иванић. Иванић је политички презадужен човек и јасно је да је дошло време за враћање дугова – нагласио је Додик.

Иванић је изјавио да треба активирати и послати АНП и ући у следећи степен сарадње с НАТО-ом, али при томе јасно рећи да то не значи чланство, те да ће се о чланству одлучивати само ако земље у региону буду чланице НАТО.

Он је истакао да, ако је ико гурао НАТО, онда је то СНСД и да су они урадили све кључне одлуке.

Како су хрватски граничари малтретирали српске ђаке, прочитајте ОВДЕ.

Извор: Срна

 

 

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА