Најновије

ДА ЛИ ЈЕ ОВАЈ ЧОВЕК НОРМАЛАН? Никола Самарџић: Морамо признати тзв. Косово и ући у НАТО! Упозоравам Србију на руску претњу и кинеску инвазију

Поводом деветнаестогодишњице 5. октобра јавности се званично представила политичка организација Глас коју је основао професор Филозофског факултета, историчар Никола Самарџић.

Никола Самарџић (Фото: Јутјуб)

Професор Самарџић подсетио је на пропуштене шансе једне генерације, и указао на њену обавезу да поново преузме одговорност за будућност Србије и њених суседа.

"Пети октобар био је наша победа, пред којом смо одговорни, победа коју морамо поновити да би била потпуна, и коју ћемо поновити. Нико нам други није крив, ако се нисмо довољно борили. Али су јасни наши задаци за будућност", навео је Самарџић.

Он је оценио да се налазимо у једном дубоком друштвеном сукобу због одсуства снаге, храбрости, интелектуалног и моралног капацитета да решимо наша најважнија питања: статус Косова и помирење, интеграција са суседима, Европом и САД, завршетак транзиције који би узео у обзир нове социјалне и екононске приоритете, нове и слободније финансијске институције, школовање и лечење, али и заштиту природе.

"Шенген за Западни Балкан, након уласка Бугарске, Румуније и Хрватске у заједнички европски простор, био први конкретан корак у пуној европској интеграцији, који ће нас учинити слободним, и избрисати све наше сувишне разлике. Суседи су наша шанса и привилегија. Били смо, до недавно, и средоземни народ, и желимо у исту европску државу и НАТО заједницу са Словенијом, Хрватском, Црном Гором, Грчком, Кипром и Малтом. Евро се пише на латиници, грчком и ћирилици", навео је Самарџић.

Он је упозорио Србију и Европу на “руску претњу и кинеску инвазију”.

"Потребни су нам кинески приватни, а не партијски инвеститори. Наши политички савезници боре се против режима у Москви и за целовитост демократске и слободне Европе, и за независност Хонгконга од тираније Пекинга", додао је.

“Европа је наш став, нас је 500 милиона”, нагласио је Самарџић.

Прочитајте ОВДЕ како је Вук Драшковић срамним изјавама запалио Балкан.

Извор: Н1

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА