Најновије

КОСАЧОВ УПОЗОРИО НА ЗАПАДЊАЧКУ ОПАСНОСТ: Србија је талац НАТО пакта! Ви сте нам најближи савезници!

Константин Косачов, руски сенатор и блиски сарадник председника Владимира Путина, каже да сваки човек који има и зрно политичке савести и здравог разума мора признати да је НАТО бомбардовање Србије и Југославије било огромна злочиначка грешка! Он истиче да је Србија талац геополитичких амбиција Запада, САД и НАТО, који сада морају да докажу да не греше.

Константин Косачов (Фото: ria.ru)

Косачов упозорава да се Запад труди да додатно ограничи права преосталих Срба на Косову и да прикаже албанске ставове као једино могуће и легитимне. Међутим, додаје Косачов, сведоци смо да је тај процес преокренут и да све више земаља у свету увиђа да је истина на српској страни.

Руски званичник тврди да се Запад уопште не обазире на стварност и на то како историја оцењује догађаје.

- Сваки човек који има и зрно политичке савести и здравог разума мора признати да је НАТО бомбардовање Југославије било огромна злочиначка грешка. Тадашња Југославија, па и данашња Србија, постале су талац геополитичких амбиција Запада, САД и блока НАТО, који, без обзира на то шта се дешава у стварности и како историја оцењује догађаје, морају да докажу да не греше и да одлука коју су тада донели не може да се осуди и преиспитује. То је случај и са Србијом и Косовом, а ја, као и колеге у Русији, сматрам га делом Србије и другог решења засад нема и не може бити, осим ако се не сложи Београд. То што сада покушавају додатно да ограниче права преосталих Срба на Косову, што покушавају да манипулишу изборима, што се својски труде да ставове Албанаца на Косову прикажу као једине могуће, једине постојеће и легитимне, све то продубљује проблеме - рекао је Косачов.

Он, каже, не види никакве перспективе за широко међународно признање тзв. Косова.

- Сведоци смо да је процес преокренут и да низ земаља повлачи признање (тзв.) Косова, а мислим да ће тога још бити. Ту је, наравно, важна принципијелна позиција Русије. Та позиција је позната и цени се у Србији. Историјска законитост је да Србија и Русија остају најближи савезници, који се међусобно подржавају где год је то потребно - наглашава Косачов.

Политиколог Александар Павић, коментаришући ове наводе, оцењује да је Косачов дао врло прецизну политичку дијагнозу.

- НАТО пакту треба да Србија коначно призна последице НАТО агресије одрицањем од КиМ и зато се врше толики притисци. Тиме би се НАТО амнестирао и ратни злочинци попут Клинтона били би ослобођени кривице коју би установио неки будући међународни суд новог мултиполарног поретка. Управо се преко Косова одиграва једна од кључних борби на прелазу са једнополарног на мултиполарни свет. Зато је, између осталог, Србија толико важна Русији, не само као традиционално братска и пријатељска земља већ и као симбол непристајања на резултате постигнуте силом и наметањем воље јачега - закључује Павић.

Ево шта је руски премијер рекао о "Великој Албанији"! Више о томе ОВДЕ.

Извор: Информер

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА