Најновије

ШИПТАРИ НА КОСМЕТУ МАЛТРЕТИРАЈУ НАШУ ДЕЦУ! Србија тражи реакцију међународне заједнице!

Забрана уласка на Косово и Метохију дечацима из новопазарског кошаркашког клуба "Рас" још једна је потврда сада већ отвореног шовинистичког односа Приштине према свему што има било какве везе са Србима и Србијом, саопштила је Канцеларија за КиМ.

Јединица РОСУ (Фото: Јутјуб)

Канцеларија наводи да од међународне спортске асоцијације очекује да реагују како би приморале Приштину да под претњом казне одустане од оваквог понашања, а свој званични став по овом питању мора да изнесе и Европска унија, која мора престати да толерише систематско обесправљивање читавог једног народа у срцу Европе.

- Начин на који се Приштина данас односи према Србима разбија све митове о томе да су Албанци традиционалне жртве, а Срби угњетачи на Косову и Метохији - наводи се у саопштењу.

Канцеларија оцењује да иза забрана Србима са Косова и Метохије да се такмиче у оквиру српских лига и такмичења стоји подла намера да се наш народ изолује, а Србија у свакој сфери, па и у јуниорском и омладинском спорту, истисне из наше јужне покрајине.

- Невероватно је да албанске политичке структуре у Приштини овакву антидемократску и антицивилизацијску праксу спроводе уз прећутно одобравање дела међународне заједнице и то оног дела који се представља као чувар вредности које Приштина свакодневно гази - указује се у саопштењу.

Албанија се противи размени територија између КиМ и Србије! Више о томе ОВДЕ.

Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА