Најновије

ВУЧИЋ: У Приштини не знају шта желе, "мини-Шенген" најбоље што се догодило Западном Балкану!

Председник Србије Александар Вучић изјавио је да је пројекат “мини-Шенген” најбоље што се догодило у региону Западног Балкана у последње три деценије, али да у Приштини не знају шта желе.

Александар Вучић (Фото: Јутјуб)

Председник Србије Александра Вучић је у интервјуу немачком недељнику „Шпигел” рекао да нема ратова, нема убијања, већ уместо тога једна врста Скандинавије за сиромашне, оцењујући да "можемо постати мотор раста за Европу“.

Упитан да ли и Косово треба да буде део тог пројекта, Вучић је одговорио да у Приштини не знају шта желе.

„Вероватно будући премијер Аљбин Курти делује као да жели да се постави као вођа велике Албаније. Косово себе схвата као државу, али ми то не видимо тако. Међутим можемо да заједно радимо изврсне послове“, рекао је Вучић.

На констатацију да је Курти најавио заоштравање курса према Србији, и питање да ли га је упознао, Вучић је подсетио да је Курти његову малолену ћерку увредио и препоручио јој да тражи Албанца за будућег мужа.

“Научи да се понашаш..., сам му одговорио. Оно што се питам, јесте, зашто је Запад 2008. признањем Косова отворио Пандорину кутију”, казао је он.

Што се решења са Приштином тиче Вучић је потврдио да су његови ставови "неоштри".

"Да су јасни онда би затворили врата свим даљим преговорима, као што то чине стално Албанци. Желим да сачувам могућност компромиса. Због тога морам да дозволим да ме сународници, као што је бивши министар иностраних послова Вук Јеремић називају највећим издајником свих времена“, казао је Вучић.

Харадинај се састао са командантом КФОР-а! Више о томе ОВДЕ.

Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА