Најновије

КОНТРАУДАР: Затражено да се отворе стенограми Бајденових разговора са Порошенком

Амерички сенатор-републиканац Линдси Грејем затражио је да се правни комитет Сената САД, којим руководи, упозна са стенограмом разговора бившег потпредседника САД, Џоа Бајдена, са екс-председником Украјине Петром Порошенком.

Петро Порошенко (Фото: Риа)

Истовремено је од Стејт департмана затражио „материјале о украјинској компанији Бурисма у чијем руководству је био Бајденов син Хантер“.

Грејем није до краја отворио карте, али је и без тога јасно да је то контраудар усмерен против демократа који у Представничком дому, у којем имају већину, покушавају да управо преко Украјине `прогурају` импичмент Доналда Трампа.

Грејем, нема сумње, жели да се открије да је управо Бајден старији био тај који је вршио притисак на врх украјинске власти, а не Трамп.

Џо Бајден се, дакако, одмах накострешио и забринуо.

Он сигурно предобро зна шта би ти стенограми разоткрили и колико би то било на штету и њега самог и његове Демократске партије.

Зато је Грејема оптужио да је „потпуно у власти Беле куће“. Додао је да се снатор боји Трампа и да се устручава да иступа против њега зато што страхује да би себе тиме лишио изгледа за нови сенаторски мандат.

Још је оценио да је Грејем „пао тако ниско да ће се због тога кајати цео живот“, а да би себе унапред оправдао, рекао је:

„Нема ни трунке доказа да је било каквих одступања од правила у којим контактима са Украјином. Ни Кијев ни ЕУ нису имали никакве замерке тим поводом“.

Демократе су отвориле импичмент-процедуру против Трампа под оптужбом да је уцењивао председника Украјине, Владимира Зеленског, да поведе истрагу против Бајденовог сина.

„Панцир-С1“ оборио америчку беспилотну летелицу МQ-9?! Прочитајте ОВДЕ  све детаље.

Извор: fakti. org

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА