Најновије

ХАОС У СТУДИЈУ! ЗАРАТИЛИ ЛАЗАНСКИ И ШЕШЕЉ: Можемо без ЕУ, али тзв. Косово нам прави замку!

У студију ТВ Пинк су гостовали председник Српске радикалне странке Војислав Шешељ, Мирослав Лазански, амбасадор Србије у Русији и Сандра Божић из Српске напредне странке. 

Мирослав ЛАзански и Војислав Шешељ (Фото: Јутјуб)

Водитељка је на почетку емисије приметила да је Шешељ у студио поново донео књиге.

- Вечерас нисам донео у намери да провоцирам, већ сам донео своју најновију књигу "У Сребреници није било геноцида" - рекао је председник СРС. 

Шешељ је на почетку изразио и своје противљење тзв. "мини шенгену", рекавши да је то увредљив назив и да су они који су за ЕУ сањали унију са Немачком и Француском, а сад им се нуди унија са Албанијом и Северном Македонијом, што је пораз оних који су за ЕУ.

Ипак, додао је да је за сарадњу и на овај начин, али да се плаши да је могуће да Албанци са Косова и Метохије желе у "мини шенген" као држава, док су у ЦЕФТА споразуму означени са фуснотом.

- Ништа то неће значити, исељавање ће се наставити у Европске земље, јер њима ова радна снага највише одговара - сматра председник СРС.

Сандра Божић из СНС каже да у "мини шенгену" тзв. Косово може да буде заступљено само као у ЦЕФТА споразуму. 

- Регион нам се празни и потребно је направити повољан економски амбијент за младе. Балканске земље су одлучиле да сарађују. Суштина јесте у томе да у неком периоду неће бити проширења, па је тако за земље региона ово одлична идеја, како би се ујединили око слободног кретања капитала, људи и тако даље - каже она.

Лазански је рекао да је за слободан проток људи, капитала и робе.

- Видите колико камиони чекају на границама, ту се прави велика штета. Битно је да покажемо Бриселу да имамо иницијативу и алтернативу - рекао је Лазански. 

На који начин се рат великих сила рефлектује на нас! Више о томе ОВДЕ.

Извор: Медији
 

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА