Најновије

Брнабић на Форбсовој листи најмоћнијих жена у политици у друштву Меркелове и Урсуле фон дер Лајен!

Премијерка Србије Ана Брнабић, нашла се на листи 100 најмоћнијих жена света америчког пословног магазина "Форбс", где је заузела 88. место.

Ана Брнабић (Фото: Јутјуб)

"Форбс" описује Брнабић као прву жену премијера и првог декларисаног хомосексуалца на тој позицији у, како наводи, традиционално конзервативној Србији.

Амерички магазин подсећа да је током свог првог говора као премијерка, Брнабић позвала посланике да "оживе трому економију" кроз пружање подршке младим предузетницима.

Истиче и да је Брнабић разговарала са косовским председником Хашимом Тачијем у оквиру напора за постизање мировног решења у време када Србија стреми да постане чланица ЕУ 2025. године.

Наводи и да се бивша министарка државне управе и локалне самоуправе инсистирала на модернизацији земље кроз увођење система електронске управе и обавезних часова ИТ-а у настави.

Прво место на листи заузела је немачка канцеларка Ангела Меркел, која се на листи нашла по 14. пут, а за њом следе председница Европске централне банке и бивша шефицу ММФ-а Кристин Лагард на другом месту и председница Представничког дома америчког Конгреса Ненси Пелоси на трећем месту.

Одмах иза њих је нова председница Европске комисије Урсула фон дер Лајен, док је извршна директорка "Џенерал моторса" Мери Бара заузела пето место. На 16. месту нашла се шведска активисткиња Грета Тунберг, која је тиме посатала најмлађа жена која се нашла на овој листи, откако се она прави.

Курти потврдио спор са ДСК око места председника! Више о томе ОВДЕ.

Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА