Најновије

"МАЈАК" ЧУВА ОД ЗАБОРАВА! Сећање на наше погинуле пилоте приликом хуманитарне мисије у Јерменији

Данас на 31. годишњицу полагани су венци на споменик посвећен седморици припадника ЈНА који су погинули пре тридесет и једну годину током хуманитарне мисије у Јерменији.

Полагање венаца на споменик посвећен седморици припадника ЈНА током хуманитарне мисије у Јерменији (Фото: majak.rs)

Седам припадника Ратног ваздухопловства и Противваздушне одбране (РВ и ПВО) – Владимир Ерчић, Предраг Маринковић, Миленко Симић, Милан Мићић, Бориша Мосуровић, Милисав Петровић и Јован Зисов, погинули су 12. децембра 1988. године, када се њихов авион срушио приликом слетања у склопу хуманитарне мисије којом је тадашња СФРЈ послала помоћ земљотресом разореној Јерменији у којој је погинуло преко 50 000 људи а преко пола милиона људи остало без кров над главом.

Наша земља је била међу првима која је притекла у помоћ братском народу Јерменије. Венци су полагани на иницијативу Удружења ваздухопловаца Војводине а ми смо прихватили позив у складу са опредељењем Српско-Руског центра ”Мајак” да се промовише култура сећања и обележавања битних догађаја који су важни за нашу земљу.

Пред окупљеним грађанима кратак и пригодан говор одржао је председник Удружења ваздухопловаца Војводине Станко Шушњар. Испред Српско-Руског центра “МАЈАК” венац су полагали директор Владимир Пребирачевић и специјални саветник Душан Савић.

Српска војска тестирала нова оклопна возила БРДМ-2МС! Више о отме прочитајте ОВДЕ!

Извор: majak.rs

 

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА