Најновије

ТРАМП СЕ РАЗБЕСНЕО: Ово је срамота!

Амерички председник Доналд Трамп изјавио је да му неће сметати дуготрајно суђење у америчком Сенату.

Доналд Трамп (Фото: Јутјуб)

Он је рекао новинарима да жели да види узбуњивача чија је жалба навела демократе да покрену истрагу о опозиву.

У разговору са новинарима у Белој кући, након што је Одбор за правосуђе Представничког дома одобрио два члана за опозив против њега, Трамп је тај поступак оценио као "срамоту", рекавши да су демократе тривијализовале опозив, пренео је Ројтерс.

Одбор за правосуђе Представничког дома САД усвојио је са 23 према 17 гласова оптужбе против америчког председника Доналда Трампа за злоупотребу положаја и опструкцију Конгреса.

Представнички дом у пуном саставу, у којем демократе имају већину, вероватно ће следеће недеље изгласати те оптужбе, чиме се завршава процес опозива, а затим, у року од неколико недеља, почиње "судење" председнику у Сенату.

Међутим, мало је вероватно да ће горњи дом Конгреса, у којем републиканци имају већину, прогласити председника кривим и сменити са га са положаја.

Трампова секретарка за штампу, Стефани Гришам, поступак је оценила "очајном шарадом'' и рекла да се председник радује што ће у Сенату имати фер третман и правни поступак који му и даље срамотно ускраћује Представнички дом, пренео је АП.

Републиканац Даг Колинс из Џорддзије одмах је рекао да ће поднети различита мишљења.

Демократе тврде да се Трамп недоличног понашао према Русији, још од предизборне кампање 2016. коју је истраживао специјални саветник Роберт Малер.

Они наводе да је његово пословање са Украјином користило њеном агресивном суседу Русији, а не САД-у и да он мора бити спречен да поново "поквари" америчке изборе и на превару додје до другог мандата наредне године.

"Хитно је'', рекла је председница Представничког дома Ненси Пелоси.

Лидер ребубликанске већине у Сенату Мич Меконел изјавио је касно синоћ за Фокс њуз да нема шансе да ће председник бити уклоњен са функције.

Ево шта је Путин рекао након Џонсонове победе на изборима! Више о томе ОВДЕ.

Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА