Најновије

БАЛКАНСКА ТРИЛАТЕРАЛА! ВУЧИЋ СТИГАО У ТИРАНУ: Следи састанак са Рамом и Заевом!

Председник Србије Александар Вучић стигао је у Тирану, где ће данас и сутра учествовати на састанку лидера Западног Балкана о "малом Шенгену".

Еди Рама, Александар Вучић, Зоран Заев (Фото: predsednik.rs)

Планирано је да око 17 сати почне трилатерални састанак председника Србије Вучића, премијера Албаније Едија Раме и премијера Северне Македоније Зорана Заева.

Они ће око 19 сати у хотелу Рогнер, присуствовати донаторском концерту "Никада нећете бити сами".

У суботу ће учесници скупа обићи Драч, где је био епицентар разорног земљотреса који је погодио Албанију крајем новембра, а потом ће бити одржан сусрет лидера Западног Балкана.

Предвиђен је и њихов сусрет с представницима међународних организација и институција, а након тога конференција за медије.

Такође, председник Црне Горе Мило Ðукановић ће, како је потврђено у Подгорици, учествовати сутра на састанку у оквиру трилатералне иницијативе Србије, Албаније и Северне Македоније о тзв. "малом Шенгену".

Шеф европске дипломатије Жозеп Борел неће учествовати, иако је то раније најављивао албански премијер Еди Рама.

Иницијативу за уклањање препрека за проток роба, услуга, људи и капитала покренуо је председник Вучић, који је пре два месеца у Новом Саду на тој иницијативи окупио премијере Северне Македоније и Албаније, Зорана Заева и Едија Раму.

На наредном састанку, који је одржан пре месец дана у Охриду, постигнут је договор којим се започиње реализација иницијативе, са циљем да се унапреди инвестициони амбијент у земљама које су укључене у иницијативу.

Председник Србије и премијери Албаније и Северне Македоније тада су договорили низ мера усмерених на слободан проток робе, капитала, људи и услуга између земаља чланица Иницијативе. Иницијатива је од почетка отворена и за друге земље региона, али неке од њих имају резерве.

Курти тврди: Још нема договора! Више о томе ОВДЕ.

Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА