Најновије

БОЖОВИЋЕВЕ РЕЧИ ОДЈЕКУЈУ БАЛКАНОМ: Крв мојковачких див јунака темељ је братства Србије и Црне Горе!

“Крв мојковачких див јунака и витезова је вечни залог и темељ братства и пријатељства Србије и Црне Горе”, поручио је амбасадор Србије у Црној Гори, Владимир Божовић, који је у име Републике Србије, Председника, Владе и Амбасаде Републике Србије положио венац на споменик јунацима Мојковачке битке. 

Владимир Божовић је амбасадор Србије у ЦГ (Фото: Јутјуб)

Свештеници Будимљанско-никшићке епархије Српске православне цркве су одржали помен свим погинулим јунацима и њиховом команданту сердару Јанку Вукотићу.

Божовић је, како је саопштено из амбасаде, рекао да је победа војске Краљевине Црне Горе над далеко бројнијом и боље опремљеном окупаторском војском Аустроугарске на Мојковацу победа над победама. 

"Она је ушла у анале светског ратовања и представља једну од најзначајнијих битака у остварењу величанственог циља одбране одступнице српске братске војске и војних операција савезничких снага у Првом светском рату”, казао је Божовић.

Амбасадор Србије је истакао да је “битка на Мојковцу Термопиле Великог рата, а сердар Јанко Вукотић нови Леонида савезника и креатора нове модерне Европе".

"Мојковачка победа је Христолика жртва и подвиг. Подвиг нико не може победити, као ни Христа и дух народа. Крв Мојковачких див јунака и витезова је вечни залог и темељ братства и пријатељства Србије и Црне Горе. Вечна им слава и хвала. Нека вечно живи братсво и пријатељство Србије и Црне Горе", поручио је Божовић.

Прочитајте ОВДЕ како је Бојана Лекић испрозивала Мила Ђукановића.

Извор: Вијести

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА