Најновије

ВЕЛИКЕ ПРОМЕНЕ У УСТАВУ И ИЗВРШНОЈ ВЛАСТИ РУСИЈЕ! Шта предлаже нови руски премијер?

Нови премијер Русије Михаил Мишустин саопштио је у Државној думи како види свој рад на овом положају и шта намерава да захтева од министара.

Михаил Мишустин (Фото: ria.ru)

Одговарајући на питања парламентараца, нагласио је да поздравља отворену критику и личну одговорност чланова Владе, а Спутњик објашњава шта Мишустин предлаже да се промени у извршној власти Русије.

Мишустин је навео да ће "оријентисати нови састав Владе Русије на блиско партнерство са посланицима Државне думе, партијама и Саветом Федерација".

"Желим да вас уверим да ће сви чланови Владе бити лично одговорни за постизање националних развојних циљева", додао је он.

Мишустин сматра да обраћање председника Владимира Путина Савезном парламенту треба, пре свега, схватити као програм социјалне правде заснован на традиционалним вредностима и упућен људима и њиховим најважнијим проблемима.

На првом месту је брига о деци, породици, расту њиховог благостања и побољшању квалитета живота, истакао је он.

"Наравно, мајски укази су безусловни за извршење. Тиме ће се бавити Влада“, одговорио је Мишустин на питање о реализацији налога председника у области социјалне политике, образовања и науке.

Мишустин је скренуо пажњу на чињеницу да домаћа одбрамбена индустрија прави високотехнолошке производе.

„Њен даљи развој је, без сумње, наш приоритет. У условима стабилизације државне одбрамбене наруџбине, посебно је важно опоравити и нормализовати финансијску ситуацију одбрамбених организација, активно диверзификовати предузећа војне индустрије и повећавати цивилну научно-истраживачку производњу“, нагласио је он.

Како је додао, захваљујући макроекономској стабилности и профитабилном буџету, постоје финансијски извор за реализацију свих задатака које је поставио председник, почевши већ од јануара ове године.

„За реализацију председникових налога у наредне четири године биће потребно четири билиона рубаља, конкретно 2020. године - 450 милијарди“, додао је он.

Мишустин је, такође, истакао значај побољшања пословне климе.

„Како би се људи који се баве бизнисом, укључујући и младе, осећали самоуверено и заштићено, и како би могли да развијају свој посао, отварају нова радна места и, што је најважније, повећавају плате запосленима“, објаснио је он.

Руски премијер сматра да је за даљи развој и раст БДП-а првенствено потребно стимулисати раст инвестиција и вратити изгубљено поверење између власти и бизниса. Он је подсетио да је један од приоритета Путиновог обраћања Савезној скупштини повећање реалних прихода грађана и навео да треба усвојити пакет закона о заштити и промоцији инвестиција и осигурати да они свугде прораде. Истовремено, он је нагласио да је потребно да се уклањају сувишне административне баријере и да се ефикасно спроведе и доврши реформа надзора и контроле.

Нови руски премијер изјавио је да постоји потреба да се у наредне две године развије систем циљане социјалне помоћи за социјално угрожене. Он је објаснио да постоји велики број олакшица и да постоји принцип за њихову аутоматску расподелу, када се не види таргетирана аудиторија где су оне отишле и предложио је да се социјална помоћ циљано усмери.

Мишустин се заложио за укидање ограничења инфраструктуре у саобраћајном сектору.

„Пре свега, ради се о путевима који повезују центре области, излазе на савезне ауто-путеве, као и обилазницама великих градова“, објаснио је он.

Мишустин је скренуо пажњу на потребу активног заједничког рада Централне банке и финансијског блока Владе, како би се привукао новац за реалан сектор економије.

„Ово је један од најважнијих задатака Централне банке. Али, наравно, финансијско-економски блок Владе ће, као и до сада, пружати потребну помоћ и активно учествовати у томе“, рекао је он посланицима.

„Русија има одлична решења и своје платформе. У том смислу је веома важно да помогнемо нашим паметним момцима који стварају ове дигиталне платформе да помогнемо извозу, где можемо да помогнемо и где можемо да се развијамо“, оценио је Мишустин.

Он је такође навео да планира стимулисање технолошког развоја економије.

"Потребно је извршити прави пробој у дигитализацији реалног сектора“, истакао је нови премијер Руске Федерације.

Мишустин је на крају обећао да ће у априлу 2020. године Доњем дому Парламента поднети извештај о политици Владе и изразио је наду да ће он бити одобрен.

Мишустин је нови премијер Русије! Више о томе ОВДЕ.

Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА