Најновије

"Док Европа спава, Путин побеђује!"

"Док Европа спава и иде ка томе да потпуно изгуби значај у геополитичким питањима, победник на међународној сцени је руски председник Владимир Путин".

Владимир Путин (Фото: kremlin.ru)

Москва је поново центар светске политике, пише дописник немачког листа „Ханделсблат“ Матијас Бругман.

Руски председник је геополитички победник, захваљујући томе што се одлучио да ризикује. Он је обезбедио себи власти у земљи, а такође се учврстио на светској сцени у спољној политици, сматра Бругман.

Немачки новинар подсећа на давно заборављене речи бившег америчког председника Барака Обаме, који је рекао да је Русија регионална сила, али истиче да је Путин омогућио да земља данас поново носи статус светске силе.

Конкретно, руски председник је заједно са Ираном учврстио власт председника Сирије Башара ел Асада у земљи, док истовремено НАТО није могао да нападне Асада због режима забране летења изнад Сирије, наводи аутор.

Бругман истиче да је након поновног припајања Крима Русији и почетка оружаног сукоба на истоку Украјине, шеф Кремља постао одлучујући фактор моћи и у том региону.

Председник Русије је учврстио свој положај у светској политици након најављених структурних промена у руском политичком естаблишменту.

„Европа не иде у рат, као 1914. године, него се удобно уљуљкава и креће у правцу геополитичке безначајности. Европа се мора пробудити ако не жели да допусти даље јачање руског утицаја у свету. САД и Кина ће решити трговинска питања, а САД и Русија геополитичке конфликте. Европи ће само дозволити да снабдева жртве криза и ратова. Дошло је време за буђење“, апелује на Европљане новинар "Ханделсблата“, преноси "Спутњик".

Руси праве летеће чудо! Више о томе ОВДЕ.

Извор: rs.sputniknews. com

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА