Најновије

"ОСТВАРЕНА ЈЕ ЈОШ ЈЕДНА ПОБЕДА!" Трамп прокоментарисао вест о летовима Београд-Приштина

Након информације о намерама за успостављање директне авио линије Београд-Приштина, уследиле су бројне позитивне реакције светских лидера, а сада се огласио и председник САД Доналд Трамп који је поручио да је "остварена још једна победа".

Доналд Трамп (Фото: Flickr)

"Сви су рекли да неће бити могуће да се реализује, али по први генерацијски пут биће директних летова између Србије и Косова. Још једна победа. Хвала Националном савету за безбедност и амбасадорима Роберту О'Брајану и Ричарду Гренелу", написао је амерички председник на свом званичном Твитер налогу, а објаву је уприличио и фотографијом.

Подсетимо, председник Србије Александар Вучић оценио је јуче да је потписивање писма о намерама са компанијом "Луфтханза" о обнови авио-линије Београд-Приштина "важна ствар" за нашу земљу.

- Писмо о намерама за успостављање директне авио линије Београд-Приштина је важна ствар о којој је дуго вођен дијалог, којим је пронађено компромисно решење у којем нико не може да каже да смо признали Косово - рекао је Вучић.

Вучић се, у Давосу, захвалио се с тим у вези специјалном изасланику америчког председника Доналда Трампа за Балкан Ричарду Гренелу и саветнику америчког председника за националну сигурност Роберту О'Брајану.

- Захвалан сам на енергији и труду коју су уложили Гренел и О Брајан. Неће бити лако за нас, ни Американце да то све урадимо. Захвалан сам на интересовању председнику Трампу - рекао је он додајући да ће у Давосу имати сусрет са О'Брајаном.

- Много је тешко доћи до било каквог споразума по том питању. Желим да грађани знају колико је то важно и тешко - подвукао је он.

На критике што оператер на тој директној линији неће бити Ер Србија, казао да би Албанци то волели више него било ко други, али да је за нас то немогуће, те објаснио зашто: "Морала би Ер Србија да потпише сва документа са државом Косово. Мора да потпише уговор са аеродромом Адем Јашари, па и Косовом као државом, да признамо да није под нашом контролом доњи ваздушни слој. Зато смо тражили и борили се да умешамо Кфор, да имамо посредника, неког који је Резолуцијом УН предвиђен за тај простор".

Подвукао је да је Србија урадила најбоље што је било могуће да потврди за шта се залаже, а то су слободан проток робе, капитала, људи и услуга, и да уједно заштити јединственост територије Србије.

- Успели смо да пронађемо компромисно решење у којем нико не може да каже признали сте Косово. Они који нападају мало знају, не разумеју ништа, па се онда питате је ли могуће да су ти људи некада водили државу - казао је он критикујући примитивне, несувисле и несмислене нападе.

Грађанима је поручио да не треба да брину јер постоје озбиљни људи који воде земљу.

- И много ћемо још ствари урадити да принципе "мини Шенгена" проведемо у дело, што значи јачање српске привреде, бољи квалитет живота, веће плате и пензије - нагласио је Вучић.

Трамп се не предаје1 ОДбрусио демократама! Више о томе ОВДЕ.

Извор: Блиц

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА