Најновије

ТРАМП У ПРОБЛЕМУ СА СВЕДОКОМ! Шта ако ово открије?

Амерички председник Доналд Трамп рекао је да би више волео дуже суђење за опозив, како би садашњи и бивши званичници администрације могли да сведоче.

Доналд Трамп (Фото: Flickr)

Ипак, он је оценио да би њихово појављивање у улози сведока представљало опасност за националну безбедност.

Трамп је на конференцији за новнаре у Давосу, где учествује на Светском економском форуму, рекао да је на Сенату да одлучи како ће се процес водити, али да би лично волео да бивши саветник за националну безбедност Џон Болтон и државни секретар Мајк Помпео сведоче, преноси Ројтерс.

"Проблем са Болтоном је што је то проблем националне безбедности. Он зна неке од мојих мисли, зна шта мислим о лидерима. Шта ће се десити ако открије шта мислим о одређеном лидеру, а то није баш позитивно", рекао је Трамп, који тврди и да би Помпеово сведочење било ризично.

Амерички Сенат усвојио је синоћ правила о вођењу поступка за опозив председника Доналда Трампа, укључујући одлагање дебате о позивању сведока све до средине суђења.

Представнички дом, у ком су демократе у већини, опозвао је Доналда Трампа по два основа.

Први је да је искористио положај како би извршио притисак на Зеленског да истражи Џоа Бајдена, бившег потпредседника САД који важи за једног од његових озбиљнијих противкандидата на новембарским изборима. Други основ су наводне опструкције Конгреса у истрази коју је спровело то тело.

Одлука о смени у Сенату се доноси двотрећинском већином и Трамп је четврти амерички председник који је суочен са том могућношћу.

Ниједан председник у америчкој историји није смењен као директан резултат процеса опозива.

Ричард Никсон је поднео оставку, док су Ендру Џонсон и Бил Клинтон опозвани у Представничком дому, али се у Сенату гласало против њихове смене.

Историјском ревизионизму се мора стати на пут! Борићемо се само истином! Више о томе ОВДЕ.

Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА