Најновије

"НА ЈЕДНУ СТВАР САМ ГА ПОСЕБНО ПОДСЕТИО!": Вучић позвао Пенса да са Трампом посети Србију

Председник Србије Александар Вучић изјавио је да је потпредседнику САД Мајку Пенсу, током кратког разговора у Јерусалиму, захвалио на ангажману САД и позвао га да заједно са председником Доналдом Трампом посети Србију

Александар Вучић (Фото: predsednik.rs)

- Захвалио сам се за ангажман, рекао да сам разговарао јуче са (саветником за националну безбедност председника САД Робертом) О''Брајаном, да ћу се сутра видети са (специјалним изаслаником председника САД за дијалог Београда и Приштине Ричардом) Гренелом, да су у току наши разговори око различитих тема везаних и за КиМ и за регион и да очекујемо и његову посету и посету Трампа Србији - рекао је Вучић на крају посете Јерусалиму.

Он је нагласио да је разговор био кратак и да је искористио колико је могао своје време.

Вучић је рекао да је подсетио Пенса на то ко је, иако су имали званичне разговоре када је председник Србије боравио у Белој кући, јер Пенс среће бројне председнике широм света.

- Мене то није срамота, не патим, нисам од оних који кажу: ''Јао, чим ме је видео, сетио се треће реченице из нашег разговора - рекао је Вучић.

Када је реч о сусрету са председником Француске Емануелом Макроном, Вучић је рекао да му је пренео да се нада да ће се њих двојица видети званично и после маја.

Вучић је рекао да очекује да ће и 16. фебруара, ако све буде у реду, имати званичан стастанак у Бриселу у Европском савету са Шарлом Мишелом.

Он је додао да је Макрону поручио да када "он заврши своје локалне изборе, када се заврши сва та гунгула око отварања преговора са Северном Македонијом и Албанијом, имаћемо ми и Црна Гора да тражимо нешто за Србију и за нашег јужног суседа".

Вучић најавио нове разговоре са Ђукановићем! Више о томе ОВДЕ.

Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА