Најновије

ТРАМП УДАРИО И НА ТРУДНИЦЕ? Забранио им визе и порођај у Америци, сада настаје прави хаос! (ВИДЕО)

Амерички председник Доналд Трамп решио је да зада нови ударац илегалној имиграцији тако што ће знатно пооштрити издавање виза трудницама.

Доналд Трамп (Фото: Flickr)

Наиме, порођајни туризам је један од најуноснијих послова за кријумчаре људи јер, према уставу САД, сва деца рођена на територији Америке аутоматски постају њени држављани.

Било потпуно легално

Трампова администрација је због тога решила да уведе визне рестрикције за жене у другом стању чији је циљ да се стану на пут порођајном туризму. Убудуће ће труднице које буду аплицирале за визу морати да докажу да долазе у Америку ради медицинског третмана и да имају довољно новца да га плате.

Правила представљена у Стејт департменту већ ступајуи на снагу. Долазак ради порођаја у Америку досад је био потпуно легалан иако су федералне власти често хапсиле учеснике у врло разрађеној шеми порођајног туризма, а под оптужбама за преваре око виза и утају пореза. Већина жена у другом стању је при разговорима за визу показивала да има потписане уговоре са докторима или болницама у којима намеравају да се породе. Одмах након победе на изборима у новембру 2016. Трамп је најавио да ће се борити против свих видова илегалне имиграције, а изградња зида према Мексику била је једна од најважнијих тема у кампањи.

Национална безбедност

Увођење визних рестрикција трудницама неће бити једноставно, сматрају упућени. Запослени у амбасадама неће смети да питају жене да ли су у другом стању и да ли намеравају да остану. Уз то, поставља се и питање да ли ће трудницама бити забрањен улаз у САД.

"Нова правила имају за циљ да повећају националну безбедност и помогну свим службама да се обрачунају са порођајним туризмом, укључујући и криминалне активности умешаних у ове забрањене активности", рекао је портпарол Стејт департмента.

Бугарска протерује двојицу руских дипломата? Више о томе ОВДЕ.

Извор: Курир

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА