Најновије

АМЕРЕ НИЈЕ БРИГА ШТО СУ ПОГУБНЕ ЗА ЦИВИЛНО СТАНОВНИШТВО: Трамп укинуо ограничења за коришћење противпешадијских мина!

Амерички председник Доналд Трамп укинуо је ограничења одређена америчкој војсци 2014. у вези са употребом противпешадијских мина, погубних за цивилно становништво.

Доналд Трамп (Фото: Flickr)

„Нова политика ће омогућити војном заповедништву да у ванредним околностима користи напредне противпешадијске мине, посебно изведене да смање рањавање цивила и партнерских снага“, наводи се у саопштењу Беле куће, преноси АП.

Додаје се да је ова промена политике део посвећености Трампа да обезбеди да ће америчке снаге бити способне да одговоре на било какву претњу.

Трамп је овом одлуком поништио одлуку претходног председника Барака Обаме о деломичном придруживању споразуму о забрани противпешадијских мина, који су ратификовале 164 земље, а који забрањује употребу, складиштење, производњу и пренос противпешадијских мина које се укопавају у земљу и експлодирају када се на њих стане.

Сједињене Америчке Државе нису потписале ту конвенцију, али од 1991. су их користиле само 2002. у Авганистану.

Амерички министар одбране Марк Еспер поздравио је Трампову одлуку истичући да су противпешадијске мине важно шредство које америчке снаге морају да имају на располагању како би осигурале успех своје мисије.

– С минама опремљеним новим технологијама, мислим да сте се уверили да смо помно размотрили како ће оне бити коришћене и шта ће с њима бити након сукоба, што је често питање – рекао је Еспер.

Покренут напад на војску у источном Алепу! Више о томе ОВДЕ.

Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА