Најновије

"МОЖЕМО САМО ДА ПРИЧАМО О ПРИМЕНИ ЗАКОНА!" Председник црногорског парламента послао грађанима срамну поруку!

Председник црногорског парламента Иван Брајовић изјавио је данас да спорни Закон о слободи вероисповести неће бити повучен и да ће се у наредном периоду разговарати о његовој имплементацији, али не и о другим захтевима.

Милогорци (Фото: Јутјуб)

- Јасна порука државе је да повлачења Закона нема и ту компромиса не може бити - казао је Брајовић у интервјуу за портал Балкан Инсајдер, преносе подгоричке Вијести.

Како је навео, "закон о слободи вероисповести усвојен је и постао је део правног система државе".

Брајовић је навео да Српска православна црква заступа своје интересе и интересе својих верника, а држава Црна Гора интересе свих грађана.

- Поједини званичници Црне Горе и СПЦ у Црној Гори се добро познају, више пута су се срели и током припреме тог закона и верујем да ће представници цркве прихватити позив државе да се о спорним питањима разговара у доброј вери да се проблем превазиђе у обостраном интересу - казао је Брајовић.

Према његовим речима, "циљ СПЦ је наставак политичког ангажмана међу које спада и видљива упорна својеврсна негација црногорског идентитета".

- Уз то, настојање да до законског регулисања не дође, део је жеље за наставком потпуног одсуства контроле било чега што је у вези са деловањем, имовином и финансијама СПЦ у Црној Гори - напоменуо је Брајовић.

Говорећи о протестима, Брајовић је навео да једно од права које држава гарантује грађанима јесте и право на мирне протесте.

Он је додао да је Закон изгласан не само вољом владајуће већине, већ и гласовима појединих опозиционих посланика.

- Верујем да ће протоком времена и јасним аргументима, а не буком и манипулацијама, већем делу протестаната бити јасно оно што највећи број грађана Црне Горе зна - закон је донет у доброј намери и не угрожава ничије право за испољавањем вере на начин као и до сада - закључио је Брајовић.

Мило службеним авионом летео на одмор у Мајами? Више о томе ОВДЕ.

Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА