Најновије

ТЕШКА ПРОВОКАЦИЈА НА СВЕТОМ МЕСТУ У НИКШИЋУ: Милов подмладак упао у храм СПЦ!

Милови омладинци упали су у Храм Светог Василија Острошког у Никшићу и снимили спот у којем наводно позивају на помирење свих верника, а у ствари провоцирају учеснике масовних литија које у Никшићу почињу и завршавају се испред ове светиње.

Мило Ђукановић (Фото: Правда)

Чланови Савета младих Демократске партије социјалиста (ДПС) из Никшића, мада се може претпоставити да су имали појачање Ђукановићевих јуришника и из других градова, унели су у храм многобројне камере (користили су и дронове) и потом засули друштвене мреже провокативним спотом. Све то не би ли некако оправдали спорни Закон о слободи вероисповести, који је подигао буру у Црној Гори.

Велика срамота

У срамном видеу Милови омладинци поручују да наводно немају никакву злу намеру према онима који протестују.

- Данас смо овде са топлином у срцу, молитвом на уснама и са искреном жељом да покажемо да се иза Закона о слободи вероисповести не крију никакве зле намере било кога. Да покажемо да нико неће понети било шта из овог и других црногорских градова, већ да се у овом црквеном здању, као и осталима, осећамо као своји на своме, као Никшићани у Никшићу, као Црногорци у Црној Гори - поручила је црнокоса девојка у име Милових омладинаца, не објашњавајући како су уопште могли без дозволе да упадну у храм и снимају спот.

Посланик Демократског фронта Јован Вучуровић у изјави за Српски телеграф каже да је срамота ово што се дешава у граду у којем се пре неколико дана на протестним литијама окупило око 30.000 људи.

- Ове јефтине представе у којима врх ДПС сада искоришћава омладину те странке за своје промашене пројекте и обрачун са СПЦ додатно сведоче да је ДПС у потпуном хаосу, подршка им драстично опада, у већини општинских одбора су тешке поделе, велики број чланова не слуша наредбе челника и налази се на литијама... Посебно је у Никшићу изражена та подела у ДПС, па се у таквој очајничкој ситуацији служе манипулацијама и триковима - наводи Вучуровић.

Литија дуга 30 километара

Неколико хиљада верника из свих делова Херцеговине кренуло је јуче у литији из Мркоњића, родног села Светог Василија Острошког, према Требињу са циљем да пруже подршку верницима у Црној Гори. Литију су предводили свештенство Епархије захумско-херцеговачке, а у колони су били и градоначелник Требиња Мирко Ћурић, као и многобројни челници источнохерцеговачких општина.

Изгубио компас

Како додаје, очигледно је да је Мило Ђукановић потпуно изгубио компас и да нема решење за ситуацију у којој се налази након што је усвојен срамни закон против СПЦ.

- Стотине хиљада људи је на литијама упорни да истрају до коначне победе и то диктатора доводи у стање лудила и страха. За очекивати је још масовније напуштање те накарадне политике од стране чланова ДПС - закључује Вучуровић.

Ризиковали живот да би нацртали тробојку

На једној од страница навијача Црвене звезде објављена је тробојка због које су младићи ризиковали живот како би је нацртали. Како се наводи, младићи из Момишића и Малог брда у Црној Гори практично су ишли по уском зидићу на великој висини (седми спрат), а да није било зида око пола метра ни са једне стране. Њихов циљ био је да пошаљу поруку да их није страх и да ће тробојке бити рађене упркос притиску Миловог режима, па макар пали са седмог спрата.

Злочинац Тачи прети да ће одузети цркве! Више о томе ОВДЕ.

Извор: Српски Телеграф

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА