Најновије

ПОНОШ: Останите код куће 26. априла и тако гласајте за себе!

Потпредседник Народне странке Здравко Понош позва је данас грађане да 26. априла, за су најављени избори, остану код куће и тако гласају за себе, јер учешће на „лажним изборима“ неће донети никакву промену нити бољитак.  

Здравко Понош (Фото: Јутјуб)

„Многи људи сматрају да је грађанска дужност да изађу на изборе. Није дужност, него право, а право је и да неизласком демонстрирате свој политички став и незадовољство ситуацијом у друштву, која је далеко од демократске. Избори су ствар демократије, не приинуде“, рекао је Понош на конференцији за новинаре у Лесковцу, где је разговарао са грађанима и члановима Народне странке, наводи се у саопштењу ове странке.

Понош је навео да се успех бојкота може сагледати кроз две димензије – неизласка на изборе свих релевантних опозиционих странака и покрета и уверавање грађана да не изађу на „лажне изборе“.

„За бојкот су се одлучили сви значајни политички актери који су несумњиво опозиција и имају тежину у бирачком телу и ту можемо прогласити успех, јер нико ко је вредан пажње неће учествовати у ономе што Вучићев режим назива изборима, а ми сматрамо да то неће бити избори“, рекао је Понош.

Понош је додао да постоје три групе бирача које ће опозиција настојати да убеди да бојкотују изборе – бирачи опредељени за опозицију, грађани незадовољни стањем у Србији који сматрају да немају за кога да гласају и бирачи разочарани СНС-ом.

Потпредседник Народне странке је навео да су бирачи опозиције већ су уверени да је бојкот једини пут до правих избора на којима ћемо учествовати.

„Незадовољнима стањем у Србији, који не виде начин да се ствари промене, поручујемо да се од њих сада ни не очекује да гласају, ако већ мисле да немају за кога да гласају. Заиста и немају за кога да гласају 26. априла, је нема избора“, рекао је Понош.

„Немојте се мучити, останите код куће и гласајте за себе, то је права ствар коју можете урадити“, истакао је Понош.

Понош је додао да би разочараним гласачима СНС-а требало да буде јасно да од ове власти могу да се надају само да ће и убудуће бити варани, пошто су у претходних осам година много пута преварени, и да са напредњацима на власти никада неће дочекати бољитак.

„Једино што они могу да ураде у овом тренутку је да не пристану на уцене и не изађу на лажне изборе“, рекао је Понош.

Понош је навео да „активан бојкот значи активан однос према гласачима“ и убеђивање да не изађу на „оно што опозиција не сматра изборима“

„Никога нећемо, наравно, физички спречавати да гласа, јер ми нисмо као режим који присиљава људе и прави спискове, него хоћемо да уверимо грађане у исправност одлуке да не изађу на изборе“, закључио је Понош.

Прочитајте ОВДЕ   ко је то јурио Вучића да га пребије.

Извор: Данас

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА