Најновије

ЧОВЕК КОЈИ ЈЕ "РАСКРИНКАО" ОБАМУ ПРОНАЂЕН МРТАВ! Тело поред аутомобила, један метак је био довољан!

Човек који је сведочио да је Обама одговоран што су обрисани обавештајни подаци о људима повезаним са терористичким организацијама, пронађен је мртав у Калифорнији.

Трамп и Обама (Фото: Јутјуб)

Узбуњивач из Министарства унутрашње безбедности САД Филип Хенеј пронађен је мртав крај свог возила у Калифорнији.

Филип, који је 2016. године објавио да му је Министарство, које је водила Обамина администрација, наредило да уништи или измени фајлове у којима се наводи које су познате личности повезане са терористичким групама. Хенеј је тада рекао да би неколико терористичких напада у САД било спречено да ти фајлови нису уништени или измењени.

Тело Филипа Ханеја пронађено је крај његовог аутомобила који је пронађен на око 60 километара од Сакрамента, преносе амерички медији.

Према првим информацијама, Ханеј је упуцан.

- На телу је пронађена једна прострелна рана, верује се да је пуцао сам у себе - рекао је извор из полиције, наводећи да је пиштољ пронађен крај тела.

Ханеј, који је био жестоки критичар бившег америчког председника Барака Обаме, сведочио је у Сенату да је Обама одговоран што су обрисани обавештајни подаци који су прикупљани годинама ради "политичке коректности". Он је рекао да ће сада, након што су обрисани подаци из база организација за националну безбедност, бити веома тешко да се "повежу кључне особе и моменти".

- Пре терористичког напада који се догодио на Божић, тачније почетком новембра 2009. године, моји надређени у Министарству су ми рекли да обришем или изменим неколико стотина фајлова у којима је откривено који појединци су повезани са исламистичким терористичким груапама. Верујем да би многи напади били осујећени да нам је 2009. било дозвољено да радимо наш посао - написао је својевремено Ханеј.

Ханеј је у Министарству пуних 15 година. У пензију је отишао 2015. године, а након тога је обелоданио да му је било наређено да обрише кључне податке.

ПрочитајтеОВДЕ   зашто нема зезања с Путином.

Извор: telegraf. rs

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА