Најновије

ВУЧИЋ САТЕРАН У ЋОШАК! Aналитичари сложни: Србија добија ултиматум да призна независност Косова!

Председник Србије Александар Вучић у претходних неколико дана више пута је поновио да ће Србија добити понуду у вези са Косовом "коју неће моћи да прихвати, а не сме да одбије".

Александар Вучић (Фото: Јутјуб)

Аналитичари оцењују да је јасно да ће Србија добити ултиматум да призна независност Косова.

У обраћању члановима Главног одбора Српске напредне странке Александар Вучић је навео да ће бити много проблема и притисака у вези са Косовом. Он је навео да седам и по година живи са проблемом Косова и да зна шта о решавању тог питања мисли сваки човек у свету ко о нечему одлучује.

"Ја тачно знам како ће да изгледа то што ће да нам ставе. Плус минус једну црту. Једну тачку, како хоћете. Тачно знам како ће да буде. Да нам ставе нешто што не можемо да прихватимо, а са друге стране, што не бисте смели да одбијете. и тада не брините ја ћу да урадим оно што је најбоље за Србију", изјавио је јуче Вучић.

Спољнополитички коментатор Бошко Јакшић каже да је из овога јасно да ће од се од Србије тражити да призна независност Косова.

"Имајући у виду колико дуго и упорно Србија одбија на било који начин идеју саму признавања независности Косова то је оно, његов део "то не можемо" али је истовремено, очигледно снажним притисцима и све снажнијим које он очекује да ће се тек појачати када Приштина укине санкције и да је заиста тешко видети будућност Србије уколико не прихвати понуђено решење", каже Јакшић.

И политички аналитичар из Приштине Леон Духанаји сматра да Србији следи ултиматум.

"Међународна заједница изгледа нема више интереса да се бави балканским политичарима и ускоро ће Вучић добити неки ултиматум, мораће да промени став по питању Косова и да Србија најпре де факто, а онда и де јуре призна Косово", наводи Духанаји.

Званични дијалог Београда и Приштине у блокади је више од годину, али је последњи сусрет представника Србије и Косова био пре десетак дана, када су у Минхену потписане изјаве о намери за завршетак аутопута и успостављања железничке линије између Београда и Приштине.

Прочитајте ОВДЕ шта је српском народу поручио руски амбасадор у Београду.

Извор: Н1

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА