Најновије

СРПСКО-РУСКИ ЦЕНТАР "МАЈАК" РАДИ НА ЗБЛИЖАВАЊУ ДВА БРАТСКА НАРОДА: Почео бесплатан курс! (ФОТО)

Владимир Пребирачевић директор Српско-Руског центра “Мајак” наглашава да је у организацији центра “Мајак” а у сарадњи са Е-Гимназијом у Новом Саду, чије прелепе и модерно уређене учионице користе, успешно почео бесплатан курс руског језика за децу и одрасле. Две групе полазника су имале прилику да похађају почетни курс руског језика, у суботу 07.03.

Бесплатан курс руског језика за децу и одрасле у организацији Српско-Руског центра "Мајак" (Фото: majak.rs)

Руски језик је званични језик Русије, Белорусије, Казахстана и Киргистана. Осим Русије, користи се у земљама које су раније биле у саставу СССР, те исто тако и на подручјима компактног становиштва емиграната из земаља бившег СССР, као што су Израел, Немачка, Канада, Сједињене Америчке Државе, итд. — као матерњи језик дела становништва и као језик међународне комуникације.

Бесплатан курс руског језика за децу и одрасле у организацији Српско-Руског центра "Мајак" (Фото: majak.rs)

Према подацима Кембриџове енциклопедије језика, руски као први или други језик говори преко 455 милиона људи. Према подацима часописа „Language Monthly“ (№ 3 за 1997), око 285 милиона људи у свету говори руски језик, што га чини 4. језиком по распрострањености. Од ових, око 160 милиона га зове матерњим (што га чини у том погледу 7. у свету). Руски језик је један од 6 званичних језика УН. Године 1999. проглашен је за четврти најутицајнији језик на свету.

Жеља Српско-Руског центра “Мајак” , како истиче директор Владимир Пребирачевић, је да руски језик приближе како младим људима тако и одраслима од којих су неки у прошлим временима учили руски. У центар “Мајак” су сви добродошли па тако најстарији полазник има деведесет једну годину који је желео да се подсети језика који је некада активно користио а најмлађа у групи има 16 година и са истом пажњом прате данашње предавање.

Бесплатан курс руског језика за децу и одрасле у организацији Српско-Руског центра "Мајак" (Фото: majak.rs)

Другу групу чине основношколци који су, уз пригодан поклон, такође успешно кренули на курс руског језика.

Српско-Руски центар “Мајак” самостално покрива све трошкове организације, извођења и пратећих материјала тако да је курс руског за полазнике потпуно бесплатан. Директор центра Владимир Пребирачевић је изразио велико задовољство одзивом суграђана и потрудиће се да се обезбеди још средстава како би још више група за руски језик могло да се оформи.

Зашто Руси праве тунел испод Београда, сазнајте ОВДЕ.

 

Извор: majak.rs

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА