Најновије

ХОЋЕ ЛИ БЕОГРАД КАО ЈЕДНО ОД ЖАРИШТА КОРОНА ВИРУСА БИТИ ЗАТВОРЕН: Ево шта кажу стручњаци на ову тему

У даљој борби против епидемије корона вируса, Кон је навео да је важно пронаћи контакте већ заражених којих је око 80.000.

Војска Србије на аеродрому Никола Тесла (Фото: Министарство одбране Србије)

Епидемиолог Предраг Кон изјавио је да у тренутно нема "озбиљног разлога" за затварање Београда, који је једно од жаришта коронавируса.

- Било би разлога за затварање Београда када бисмо очекивали неки велики догадјај попут дочека Нове године, нама следи Ускрс а он се не слави на улицама - казао је Кон у емисији "Упитник" на Радио-телевизији Србије.

Оценио је да та мера има смисла када је у питању ширење вируса те додао да се озбиљно плашио "да се нешто не деси" у Београду и дође до даљег ширења, али да до тога није дошло. Евентуално увођење целодневне забране кретања, рекао је Кон остаје као "сламка спаса". Она има смисла у тренутку када епидемија коронавируса више не може да се контролише. Он је нагласио да за две недеље апсолутне изолације вирус не може да опстане.

Ипак, казао је, власт је та која може доноси одлуке и уводи мере, да ће у томе имати његову и подршку струке и нагласио да су несумњиво забележени успеси у борби против корона вируса.

Говорећи о представљању најновијих резултата тестирања на вирус у Србији, Кон је оценио да кратко време трајања те конференције представља позив грађанима да се мотивишу и помогну надлежним у борби против епидемије.

У Србији је за последњих 24 часа од последица ЦОВИД 19 умрло седморо људи, а 115 је новооболелих, саопштио је на тој конференцији директор Инфективне клинике Горан Стевановић. Кон је истакао да без обзира на, како је рекао, овај тежак дан он остаје и даље умерени оптимиста.

- То је из разлога што нисмо прескочили максимум од 131 оболелог у једном дану који смо имали и зато што немамо нагли скок - да дуплирамо број оболелих из дана у дан - казао је он.

У даљој борби против епидемије корона вируса, Кон је навео да је важно пронаћи контакте већ заражених којих је око 80.000.

Таксе нису укинуте! Приштина наставља да се поиграва. Више о томе читајте ОВДЕ.

Извор: Курир

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА