Најновије

ЛАЗАНСКИ СЕ УКЉУЧИО ИЗ МОСКВЕ! Путин се обратио нацији, његове речи не слуте на добро!

Амбасадор Србије у Русији, Мирослав Лазански је открио нове податке заражених у тој земљи. Укупно у Русији 8.672 заражена, а у односу на претходни дан 1.175 више, 580 људи је оздравило, 63 људи је умрло. У Москви је 5.841 заражен, а у односу на претходни дан, то је 660 људи више. Три четвртине заражених јесте управо у Москви.

Мирослав Лазански (Фото: Јутјуб)

- Оно што је можда најзанимљивије, Санкт Петербург, као други град по величини у Русији са преко 6 милиона, има свега 329 заражених у односу на протекли дан само 34 нова случаја. Тако да је то овде један феномен, те се овде тумачи да ли су они више дисциплиновани до становника Москве или нису или је то генски урођена култура блокаде. Подсетимо, да је овај град за време Другог светског рата био преко 900 дана у блокади. Да ли су грађани овог града имали неко институционално сећање, те знају шта значи дисциплина, самодисциплина, кад су овакве катастрофе у питању - истиче амбасадор.

Знамо да су мере које се примењују, мање више исте у свим земљама света, што више изолације, мање контаката, да се доведе до тога да вирус ослаби.

- Гледајући мере, исто је као и у Србији, нема ту неке велике разлике. Председник Путин је јуче у обраћању нацији апеловао на стрпљење, на људе да остану код куће. Рекао је да зна да им је тешко да није лако бити толико дуго затворен, али да другог начина за излазак из ове кризе нема. Приметно је да је мање људи на улицама, мања густина саобраћаја, све друго ради. Рање раде, пијаце су затворене и други велики објекти. Овде су све мере на снази до краја априла месеца - рекао је Лазански.

Крај предизборно пандемијске кампање за Вучића? Више о томе ОВДЕ.

Извор: Ало

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА