Најновије

НОВА МЕРА У СРПСКОЈ: На јавним местима забрањено окупљање више од три особе!

У Републици Српској је од данас свим грађанима забрањено окупљање у групама већим од три особе на јавним местима, одлучио је Републички штаб за ванредне ситуације.

Република Српска (Фото: mod.gov.rs)

– Непоштовање ове мере забране санкционисаће се у складу са Законом о јавном реду и миру – прецизирано је у закључку који је данас донео овај штаб, а поштовање ове мере контролисаће МУП РС, пише Српскаинфо.

Уз то, Штаб је донео закључак и којим се обавезују грађани да се на отвореном простору придржавају заштитне мере држања социјалног одстојања од два метра, уз обавезу кориштења заштитне маске и рукавица.

Исто тако, у циљу спречавања ширења болести изазване новим вирусом корона, сада је обавеза правних лица, предузетника и физичких лица која у директном контакту пружају услуге грађанима да услуге пружају заштићени маском и рукавицама, да проводе мере дезинфекције, као и да обезбеде маске и рукавице грађанима који користе њихове услуге, а немају ову заштитну опрему.

Поштовање ових мера контролисаће надлежна инспекција и комунална полиција, наведено је у Закључку о спровођењу мера заштите у заједници против вируса корона SARS-COV-2.

Црногорци фалсификују потврде о кретању! Више о томе ОВДЕ.

Извор: Блиц

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА