Најновије

ПРЕОКРЕТ! ЕРДОГАН КРЕНУО НА ЏИХАДИСТЕ! Сиријска војска добила зелено светло за акцију?

Турска беспилотна летелица (УАВ) извршила је напад на возило које је превозило припаднике Хајат Тахрир ал Шама (ХТШ) на истоку провинције Идлиб.

Реџеп Тајип Ердоган (Фото: Јутјуб)

У извештају који је објавила Сиријска опсерваторија за људска права (СОХР), посматрачи су јавили за инцидент у недељу када је турска беспилотна летелица гађала возило које је припадало ХТШ-у у близини града Ал-Најраба; резултат тога је смрт најмање двојице чланова џихадистичке групе.

Турски напад беспилотном летелицом уследио је као одмазда због напада Хајат Тахрир ал-Шама на посматрачке положаје турске војске у провинцији Идлиб.

- Овај напад је одмазда ХХТШ-у због напада на турске осматрачнице у области Ал Најраба, чему је претходило убиство четири демонстранта, укључујући чланове ХТШ-а, који су учествовали у немирима близу Ал-Карама код аутопута М-4 након што су турске снаге отвориле ватру на то подручје - стоји у извештају СОХР-а.

Напетости између Хајат Тахрир ал мШама и турске војске недавно су се распламсале у Идлибу, пошто је Турска више пута присиљавала џихадистичке групе да се разиђу са демонстрација дуж аутопута М-4 (аутопут Алепо-Латакија).

Хајат Тахрир ал-Шам је чак запуцао на турске војнике, што је касније резултирало тиме да је турска војска уништила њихове баријере дуж магистралног пута М-4 и присилно прекинула демонстрације ХТШ-а.

Према Московском споразуму од 5. марта, турске и руске оружане снаге вршиће заједничке патроле дуж аутопута М-4; међутим, Хајат Тахрир ал-Шам је више пута прекршио споразум блокирајући пут руској војсци дуж тог правца.

Овај потез подстакао је турску војску да постане агресивнија према џихадистичким снагама, тако да ће њихови руски партнери моћи од сада да наставе да обављају патроле дуж аутопута М-4.

Сестра великог вође открила садржај тајног документа! Више о томе ОВДЕ.

Извор: Ало

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА