Најновије

ДА ЛИ ЈЕ ОВО МИЛОВ КРАЈ?! ДПС СЕ ЛОМИ: Парламентарни избори у Црној Гори између краја јула и почетка септембра

Парламентарни избори у Црној Гори најраније могу бити одржани у другој половини јула, што би највише одговарало Демократској партији социјалиста (ДПС) која би што прије да искористи позитиван рејтинг Владе, створен због позитивног одјека мера којима је спречена значајнија епидемија вируса корона.

Мило Ђукановић (Фото: Јутјуб)

Такође, последња два месеца, током здравствене кризе, политички су неутралисане негативне посљедице усвајања Закона о слободи вероисповјести на рејтинг прије свега ДПС-а.

То сматрајуиз цивилног сектора који су ангажовани на питањима изборне проблематике. Чињеница да је владајућа Демократска партија социјалиста већ кренула кампању током врхунца епидемије, као и да се процјењује да предстоји економска криза, те рад Агенције за спречавање корупције у дијелу примјене Закона о финансирању политичких субјеката и изборних кампања, указују да ДПС убрзано ради на изборима. А сем парламентарних, предстоје и локални у више општина.

Од дана расписивања до одржавања избора, прописано је Законом о избору посланика и одборника, не може протећи мање од 60, нити више од 100 дана.

Председник Управног одбора Центра за мониторинг и истраживање (CEMI), Златко Вујовић каже да је највећи ризик за ДПС економска криза и повећање незапослености због последица корона вируса.

- Могуће да би ипак за ДПС средња опција била најбоље решење, а то је касно лето, односно почетак септембра. Нешто новца би се, ипак, слило од сезоне, задовољство резултатима мјера против короне свеже, грађани опуштенији, а протести и даље нису дозвољени - каже Вујовић.

АСК је донијела сет подзаконских аката за нови Закон о финансирању политичких субјеката чиме је, према оцени аналитичара, припремила правни терен за организацију јесењих избора док је јавност била преокупирана мерама за борбу против коронавируса и ограничењима кретања.

Из АСК-а су  потврдили да су донели сва потребна подзаконска акта за чије су доношење надлежни, у циљу спровођења Закона о финансирању политичих субјеката који је усвојен 27. децембра 2019. године и који је ступио на снагу 31. јануара ове године.

Срушен војни авион, министар одбране поднео оставку! Више о томе ОВДЕ.

Извор: vijesti.me

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА