Најновије

МИЛОГОРЦИ МАЛТРЕТИРАЈУ СРБЕ! ОГЛАСИО СЕ МИЛОВ ДПС: Србија се меша у унутрашње ствари Црне Горе!

Владајући ДПС сматра да су изјаве српских политичара и званичника, које се односе на последње догађаје у Никшицу, након којих су ухапшени владика Јоаникије и седам свештеника СПЦ, представљају, како тврде, непримерено мешање у унутрашња питања Црне Горе и спадају у домен предизборног маркетинга.

Мило Ђукановић (Фото: predsjednik.me)

- Одржавање масовних црквено - политичких скупова за време епидемије корона вируса, попут оног (јуче) у Никшићу, супротно прописаним мерама, представља угрожавање здравља грађана наше државе, које нећемо допустити - наводи се у саопштењу ДПС, чији је лидер црногорски председник Мило Ђукановић.

Из ДПС кажу да све потенцијалне последице овако неодговорног понашања, и здравствене и економске, искључиво ће сносити држава Црна Гора и њени грађани.

- Србије се овај догађај тиче само у тој мери што званични организатори овог скупа имају седиште у тој суседној држави, а политичари који су позивали на скуп, логистичку и политичку подршку добијају од српских званичника - наводи се у саопштењу ДПС.

Било би, сматрају, примереније да су српски политичари, који инсистирају на поштовању препорука и мера здравствене струке у Србији, а залажу се за кажњавање оних који се о њих оглуше, исте критеријуме применили и на јучерашњи догађај у Никшићу у организацији СПЦ.

- Посебно ако се има у виду да је држава Србија, послала упозоравајућу поруку Цркви и забранила масовне верске обреде, у тренутку када је сматрала да ће они угрозити здравље њених грађана - наводи се у саопштењу ДПС.

Додик оценио дешавања у Црној Гори као напад на СПЦ! Више о томе ОВДЕ.

Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА